قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در یک نگاه

(بهار 1403)

موضوع ازدواج و خانواده و مسائل مربوط به آن، یکی از محوری ترین موضوع هایی است که در سخنان مقام معظم رهبری بارها به آن اشاره شده است. چنان که می دانیم، ازدواج، رخدادی اثرگذار و سرنوشت ساز در زندگی انسان هاست، و اینکه در اثر ازدواج، چه سرنوشتی برای انسان رقم بخورد، به شناخت درست پسر و دختر از یکدیگر پیش از ازدواج، آگاهی آنها از رمز و رازهای ازدواج و پیدا کردن زوجی مناسب با سطوح اعتقادی، فرهنگی، علمی و اقتصادی خویش وابسته است.

بخش دیگری از این مسئله، به پس از ازدواج برمی گردد و اینکه آنان چگونه باید با یکدیگر رفتار کنند و خود را با شرایط موجود هماهنگ سازند. از یاد نبریم که با ازدواج، افزون بر آنکه شخص، سرنوشت خود را رقم می زند، در رقم زدن سرنوشت زوج خود نیز اثرگذار است و همین امر موجب می شود شخص، احساس مسئولیتی دوچندان کند.

بی گمان برای کسانی که آرزومند ازدواجی دلخواه و تعالی بخش هستند، آگاهی از همه ضوابط، شرایط و سازوکارهای آن، امری بایسته و ضروری خواهد بود، و یکی از شیوه های دست یابی به این آگاهی، گوش سپردن به سخنان بزرگانی است که در این باره رهنمودهای ارزشمند ارائه داده اند.

یکی از این بزرگان که درباره ازدواج و مسائل مربوط به آن، سخنان گران بهایی بیان فرموده، مقام معظم رهبری است. آنچه در این نوشتار می آید، گزیده ای است از سخنان ایشان درباره ازدواج و خانواده.

ارزش و اهمیت ازدواج

این ازدواجی که خدای متعال، سنت قرار داده و آفرینش هم آن را اقتضا می کند، یکی از نعمت ها و اسرار الهی و یکی از پدیده های اجتناب ناپذیر زندگی بشری است. می شد که خداوند در قوانین آسمانی، این موضوع را لازم، واجب و حتمی و یا مجاز کند و مردم را رها کند تا یکی یکی بروند و با هم ازدواج کنند، اما این کار را نکرده است، بلکه ازدواج را یک ارزش قرار داده است؛ یعنی کسی که ازدواج نمی کند، خود را از این ارزش محروم نموده است. (از نظر اسلام، تشکیل خانواده یک فریضه است. عملی است که مرد و زن باید آن را به عنوان یک کار الهی و یک وظیفه انجام بدهند. اگرچه شرعاً در زمره واجبات ذکر نشده، اما به قدری تحریص و ترغیب شده است که انسان می فهمد خدای متعال بر این امر اصرار دارد، آن هم به عنوان یک حادثه ماندگار و دارای تأثیر در زندگی و جامعه. به همین دلیل است که این همه بر پیوند میان زن و شوهر تحریص کرده و جدایی را مذمت نموده است.

خدای متعال از زن و مرد تنها خوشش نمی آید، مخصوصاً آنهایی که جوان اند و بار اول شان است. مخصوص جوان ها هم نیست. خدای متعال از زندگی مشترک و مزدوج خوشش می آید. آدم تنها، مرد تنها و زن تنها که همه عمر را به تنهایی می گذرانند، از دید اسلام یک چیز مطلوب نیست؛ مثل یک موجود بیگانه است در مجموعه پیکره انسانی. اسلام این طور خواسته که خانواده، سلول حقیقی مجموعه پیکره جامعه باشد، نه تنها فرد تنها.

روایت معروفی داریم که پیامبر فرموده اند: نکاح سنت من است. البته این سنت آفرینش است، سنت میان انسان ها و همه اقوام و ادیان است. پس چرا فرموده اند سنت من؟ چرا اختصاصی وجود دارد؟ شاید از این جهت باشد که اسلام بر این امر تأکید بیشتری ورزیده و این تأکید در ادیان الهی دیگر کمتر است. شما ملاحظه می کنید این تأکیدی که اسلام بر ازدواج کرده، در این مکاتب اجتماعی و فلسفه های رایج اجتماعی و سیاست های معمولی دنیا وجود ندارد. اسلام اصرار دارد که پسرها و دخترها در همان سنینی که برای ازدواج آماده اند، ازدواج نمایند. (همان)

ازدواج، علاوه بر اینکه یک تقاضای طبیعی است، یک سنت دینی و اسلامی نیز هست. بنابراین، خیلی آسان است که کسی از طریق این اقدام و عمل که طبیعت و نیاز او آن را ایجاب می کند، ثواب هم ببرد؛ چون سنت است و به قصد ادای سنت پیامبر و اطاعت امر ایشان به این کار اقدام نماید.

در واقع، آن همه اصرار و تأکید اسلام بر ازدواج، به خاطر تأثیر عمیق تشکیل خانواده در تربیت انسان، در رشد فضایل، در ساخت و ساز انسان سالم از لحاظ عاطفی، رفتاری و روحی است.

پرهیز از تأخیر ازدواج ( ازدواج به هنگام)

اسلام اصرار دارد بر اینکه پدیده ازدواج در روال خود، هرچه زودتر، از آغاز احساس نیاز انجام گیرد. این هم از خصوصیات اسلام است، هرچه زودتر بهتر. علت چیست؟ علت این است که اولاً برکات و خیراتی که در امر ازدواج وجود دارد، در وقت خود و زودتر از اینکه زمان بگذرد و عمر تلف بشود، برای انسان حاصل خواهد شد. ثانیاً جلوی طغیان های جنسی را می گیرد.

لذا می فرماید: «منْ تزوّج احْرز نصف دینه؛ کسی که ازدواج کند، نیمی از دین خود را به دست آورده است. » از این روایت استفاده می شود که نصف تهدیدی که انسان درباره دین خود می بیند، از طرف طغیان های جنسی است.  

از مشوق‌های نقدی تا اعطای واحد مسکونی

طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت امروز در نشست شورای نگهبان به تایید رسید که در آن مزایای قابل توجهی برای جوانان و فرزندآوری پیش بینی شده است.

در بخشی از این قانون به  پرداخت یک میلیون بلاعوض جهت سرمایه گذاری بورس بنام فرزندان متولد سال ۱۴۰۰ و بعد از آن،افزایش ۲۵درصد سقف تسهیلات مسکن جهت خرید و ساخت و جعاله به ازای هر فرزندو افزایش دو ساله دوره بازپرداخت و تسهیلات قرض الحسنه برای تولد فرزند اول تا پنجم و بالاتر به ترتیب از ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومان با تنفس شش ماهه اشاره شده است.

همچنین تامین زمین یا واحد مسکونی حداکثر ۲۰۰ متری به قیمت تمام شده با ۲ سال تنفس و ۸ سال قسط بندی پس از تولد فرزند سوم، اختصاص وام ۱۵۰ میلیون تومانی ودیعه، خرید یا ساخت مسکن برای خانواده های فاقد مسکن با باز پرداخت ۲۰ ساله مشروط به تولد فرزند سوم به بعد در سال ۱۳۹۹ یا پس از آن، امکان استفاده مجدد از امکانات دولتی تامین مسکن خانواده ها پس از تولد فرزند سه به بعد، معافیت مالیاتی اشخاص حقیقی به ازا فرزند ۳ به بعد ، هر فرزند ۱۵درصد مشروط به تصویب در بودجه سنواتی، تسهیلات قرض الحسنه برای تولد فرزند سوم تا پنجم و بالاتر به ترتیب از ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان با تنفس شش ماهه، حق بهره برداری زمین با هدف تولید و کشاورزی و اشتغال و تخفیف ۲۵درصد هزینه واگذاری با پنجاه درصد افزایش طول دوره بازپرداخت برای تولد فرزند ۳ به بعد، افزایش سنوات خدمت به میزان یک سال به ازای هر فرزند پس از تولد فرزند سوم تا پنجم و همچنین افزایش سوابق بیمه بیمه گذار زنان خانه دار روستایی و عشایری با تولد فرزند چهارم و پنجم به ازاء هر فرزند ۲ سال از دیگر مزایای این طرح است.

 

 

 

  • 1403/04/30 - 13:16
  • - تعداد بازدید: 476
  • - تعداد بازدیدکننده: 464
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /Z3Le
عضو هیئت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران:

مزیت رقابتی شرکت ها در نوآوری سازمانی پایدار است / بنگاه‌های صنعتی و معدنی به مدیریت هوشمندانه نوآوری بها دهند

دبیر دومین کنفرانس ملی مدیریت نوآوری با اشاره به اهمیت پایداری نوآوری و مدیریت آن در سازمان‌ها، گفت: برای تحقق نوآوری پایدار در سازمان نیازمند نیروی انسانی نوآور، زمینه و بستر نوآوری، محتوای نوآوری و مدیریت صحیح و هوشمندانه نوآوری در کسب و کار و سازمان هستیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، سید علیرضا شجاعی صبح امروز ‌شنبه سی ام تیرماه در آخرین جلسه هماهنگی انجمن تحقیق و توسعه و نوآوری صنایع و معادن ایران با اشاره به چگونگی نوآوری پایدار در سازمان‌ها، اظهار کرد: نوآوری سازمانی پایدار ریشه در فرهنگ و استراتژی کسب و کار دارد و به عنوان مزیت رقابتی شرکت‌ها محسوب می‌شود.

وی به اهمیت جایگاه پایداری نوآوری در شرکت پرداخت و با طرح سه پرسش، افزود: مدیران بنگاه های صنعتی و معدنی باید ببینند جایگاه نوآوری در شرکت آنها کجاست مثلا در شعار شرکت، چشم انداز، ارزش های بنیادین یا سایر ارکان، و چطور می‌توان آن را ارزیابی کرد و چقدر شرکت به نوآوری بها می‌دهد؟

عضو هیئت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران، گفت: قوانین دست و پاگیر و دستورالعملهای اجرایی دولتی در حال حاضر با نوآوری مغایرت دارد و مدیران دولتی اختیار برای ایجاد بستر نوآوری ندارند. این در حالی است که در سازمان ها و شرکت‌های بزرگ دنیا مثلا در کره جنوبی این شعار رایج است که همه کارکنان در شرکت ما می‌توانند اشتباه کنند اما اجازه تکرار اشتباه ندارند. با این رویکرد است که آنها در رتبه بندی های جهانی در جایگاه بالا قرار می گیرند. حال این پرسش مطرح است که آیا چنین رویکردی در شرکت‌های ما متداول است. آیا سازمان های ما پذیرنده این تفکر هستند؟

وی با اشاره به اینکه نتایج نظرسنجی از ۱۰۶ مدیر ارشد در 17 کشور دنیا، گفت: ۸۵ درصد این مدیران اظهار کرده اند که در تشخیص مساله مشکل دارند، لذا مشخص شد آنچه که آنها با آن دست به گریبان هستند، حل مساله نیست بلکه شناخت درست مساله‌ها است.

دبیر دومین کنفرانس ملی مدیریت نوآوری با اشاره به گزارش منتشر شده چند سال گذشته در خصوص قانون هوای پاک، اظهار کرد: قانونی که در سال ۹۴ مصوب شده است تنها ۱۰ درصد آن اجرا شده است و نتیجه آن به طور کلی این بوده که با بررسی کیفیت هوای کشور در سالهای اخیر کیفیت هوا نه تنها بهبود نیافته بلکه بدتر شده است. این نشان می‌دهد ما در تشخیص مساله دچار ضعف جدی هستیم.

وی با اشاره به حلقه مفقوده تبیین در ساختار چالش و راهکار، اذعان داشت: امروزه تعریف درست مساله ۹۰ درصد در حل مساله نقش دارد که ثابت می‌کند تعریف دقیق صورت مساله مهمتر از حل مساله است.

شجاعی با اشاره به ۵ سطوح مسائل، گفت: سطح اول، مسایل استاندارد هستند در تخصص مربوطه کاملا شناخته شده است. در سطح دوم، مسائل با بهبود جزئی در سیستم فعلی با روش‌هایی که در همان صنعت اجرا می‌شود قبل حل است و در سطح سوم نوآوری اساسی شکل می گیرد و در سطح چهارم مسائل، اختراع در عصر حاضر به خلق یک نسل جدید از سیستم با روش‌هایی خارج از فناوری‌هایی که در علوم وجود دارد در ارتباط است و سطح پنجم مساله به اکتشاف اشاره دارد که به معنای خلق یک سیستم جدید براساس کشف علم جدید است.

وی با اشاره به اینکه ۷۷ درصد مسائل شرکت‌ها یا استاندارد است یا با بهبود جزئی، رفع می‌شود، خاطرنشان کرد: در رقابت‌های فشرده و پیچیده جهانی، شرکت‌هایی موفق هستند که بتوانند نیازهای پنهان مشتریان را کشف کرده و با جلب رضایت آن‌ها، هیجان را در مشتریان زنده نگه دارند. در حقیقت، این مدیریت صحیح و هوشمندانه نوآوری است که راهگشای بنگاه های صنعتی و معدنی برای پیشرو بودن است و ضرورت دارد مدیران به آن بها دهند.

عضو هیئت مدیره سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران به فرایند حل خلاق مساله پرداخت و پیشنهاد کرد: سازمان‌های متعالی و پیشرو از تجزیه و تحلیل محیط، فرصت خلق می‌کنند و تکنیک نقشه های روند، یاری رسان است.

وی به مزایای تکنیک نقشه‌های روند اشاره کرد و توضیح داد: با این تکنیک می‌توان خلل، نواقص و نیازهای بازار را کشف کرد و آینده و نیازهای آتی بازار را پیش بینی کرد. این تکنیک به ایجاد انگیزه خلاقیت در افراد و گروه‌ها می‌انجامد و مبنای اطلاعاتی خوبی برای تحقیق و توسعه (R&D) محصولات جدید است. هدایت توجه فرد به سوی نیازهای مشتری و همچنین اثبات ضرورت تغییر و نوآوری در سازمان و ارزیابی موارد فوق بخش دیگری از تکنیک نقشه‌های روند است.

یادآور می شود دومین کنفرانس ملی مدیریت نوآوری توسط انجمن تحقیق و توسعه و نوآوری صنایع و معادن ایران روز سه‌شنبه دوم مرداد ماه جاری با همکاری وزارت صمت، سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران، خانه صمت ایران، انجمن کارآفرینی کسب و کارهای نوین ایران، انجمن مهندسی صنایع ایران، اتحادیه انجمن های علمی فناوری، نوآوری و تجاری سازی و حمایت برخی شرکت ها و سازمان ها از ساعت 14 تا 18 در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار می شود. علاقمندان به حضور در این رویداد می توانند با شماره 02188352102 دبیرخانه انجمن تماس بگیرند.  

  • گروه خبری : اسلایدر خبری,آخرین اخبار
  • کد خبر : 28332
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی: 1403/04/30 13:16
footer background

ارتباط با ما

google map

آدرس:تهران، بزرگراه کردستان، خیابان عطار، خیابان نیروی انتظامی، پلاک ۱۰

تلفن:9-88770921 (021)

کد پستی سازمان: 1994768351

فکس:88770800 (021)

پست الکترونیکی:info@isipo.ir

آمار بازدید

کاربران آنلاین:7

بازدید امروز:2491

بازدید این صفحه:39

بازدید‌ کل:1287

مرورگر :

IP:

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نشانگر موس:

تغییر نشانگر موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: