تامین مالی از طریق فرابورس : 
صنایع کوچک و متوسط سهم 96 درصدی از کل بخش صنعت، سهم 50 درصدی از اشتغال و  سهم 17 درصدی از ارزش افزوده را دارد، لذا توجه ویژه به راهکارهای تامین مالی این بخش از صنعت را در کنار سایر عوامل ضروری می نماید.
تمامی کسب و کارهای کوچک نیاز به سرمایه برای شروع دارند.  کارآفرینان در ابتدای شروع هر کار به دنبال این هستند که کجا و چگونه بخشی از منابع مالی مورد نیاز خود را تامین کنند، در اینجا هست که واقعیت تلخی در ابتدای ورود به کسب و کار برای کارآفرین رقم می خورد. از جمله مشکلات عمده‌ای که بر سر راه این بنگاه‏ها وجود دارد پروسه طولانی بررسی درخواست تسهیلات، سیستم کند و دست و پاگیر و تامین وثایق و مهمتر از همه عدم تخصیص کامل منابع مورد نیاز می باشد. 
مشکلات فوق از یک طرف و طرف دیگر عدم تمایل بانک ها به پرداخت تسهیلات به صنایع کوچک به دلایلی نظیر:
1) ریسک گریزی بانک‌ها
2) سود کمتر برای وام های کوچکتر
3) عدم تامین وثایق مورد درخواست سیستم بانکی
4) گردش مالی ناکافی واحدهای صنعتی در بانک ها
تمامی موارد فوق و نیز کاهش قدرت اعتباری بانک ها تاثیر بسیار زیادی در عدم استقبال بازار پول به تامین مالی صنایع کوچک و متوسط گذاشته است. 
لذا حرکت به سمت تامین مالی غیربانکی مبتنی بر بازار سرمایه علاوه بر بهبود جریان اعتبار در بنگاههای مذکور می‏تواند موجب افزایش تنوع و گسترش مشارکت در سیستم مالی نیز گردد. 
هرچند تجربه سایر کشورها نشان می دهد که تامین مالی صنایع کوچک و متوسط از طریق بازار پول و تامین مالی صنایع بزرگ عمدتا از طریق بازار سرمایه انجام می شود ولی به دلیل اینکه بازار پول کشور ما تمایل چندانی به تامین مالی صنایع کوچک و متوسط ندارد، لذا تامین مالی از طریق بازار سرمایه می تواند به عنوان مکملی  برای استقراض بانکی استفاده نمود و از طرف دیگر مشکلات تامین مالی بنگاههای خرد و متوسط را کاهش داد و در عین حال نیز توزیع بهتری از ریسک در میان مشارکت کنندگان بازار ایجاد نمود و بسیاری از کشورهای توسعه یافته دنیا نیز بازاری مشابه این بازار برای صنایع کوچک و متوسط ایجاد نموده‌اند.
بر این اساس، سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی در تاریخ 19/12/1394 با انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با شرکت فرابورس، موضوع ایجاد بازار صنایع کوچک و متوسط در ایران را شروع نمود که امروز شاهد حضور صنایع کوچک در تابلوی این بازار می‌باشیم.
 
مزایای حضور در تابلو معاملات برای شرکت‌ها:
* معرفی و تبلیغ در تابلو بورس بصورت رایگان در کنار شرکت‌های بزرگ و معتبر
* اعتبار بخشی به شرکت و مالک آن
* کمک به تامین مالی: اجازه تامین مالی نامحدود می‌دهد و امکان افزایش سرمایه با بزرگتر شدن شرکت را به راحتی فراهم می‌کند.
* ایجاد اعتبار برای شرکت جهت اخذ تسهیلات
* امکان انتشار انواع اوراق قرضه
* امکان انتقال مالکیت سهام برای شرکت‌ها در حداقل زمان و هزینه
* وزارت دارایی حدود 4% از شرکت را در موقع انتقال سهام می‌گیرد ولی انتقال سهام در بورس 0.5% اسمی ولی در عمل 1% هزینه دارد.
* از نظر مالکیت شرکت 100% با 67% هیچ فرقی ندارد و اختیار برگزاری مجمع عادی و فوق‌العاده با صاحبان شرکت می‌باشد و صاحبان شرکت از 51% تا 66% اختیار مجمع فوق‌العاده را از دست می‌دهند ولی در عمل باعنایت به اینکه سهام خرد شده و امکان جمع‌ آوری سهامداران نیست باز اختیار مجمع فوق‌العاده نیز با صاحبان شرکت می‌باشد و بصورت عامیانه مالکان شرکت، شریک تاثیرگذار در مدیریت پیدا نمی‌کنند. لازم به توضیح است تشکیل مجمع فوق‌العاده فقط به منظور تصمیم‌گیری برای افزایش سرمایه می‌باشد.
* در بازار سرمایه (بورس) برخلاف بازار پول (بانک)، دارایی را نمی‌خرند و ایده شرکت ارزش دارد که سبب تولید سود می‌شود و خرید و فروش می‌شود.
* مدیریت شرکت و مدیران بدلیل وجود نظارت، حرفه‌ایی می‌شوند.
* یکی از معضلات شرکت‌ها، قیمت گذاری شرکت و ارزش سهام آن می‌باشد و در بسیاری از SMEها ارزش گذاری سهام انجام نشده است. در بورس سهام شرکت بدون هزینه‌های کارشناسی زیاد  بطور رایگان و بصورت واقعی روزانه ارزش گذاری می‌شود.
* ایده سهامداران خرد به شرکت از طریق پیشنهادات واصله منتقل می‌شود و خریدار محصول شرکت می‌شوند و توسعه بازار اتفاق می‌افتد.
* اعتبار خارجی برای کار با شرکت‌های خارجی براحتی پدید می‌آید و نیازی به صرف هزینه‌های زیاد در رسانه‌ها و چاپ برشورهای تبلیغاتی و ... که بطور عمده تاثیرگذار نمی‌باشند وجود ندارد و اطمینان شرکت‌های خارجی براحتی جلب می‌شود.
* سهام پذیرفته شده در بورس قابل مصادره نیستند.
* امکان ترکیب و ادغام با شرکت‌های داخلی و خارجی برای شرکت بوجود می‌آید. 
 
پس از پذیرش:
* شرکت‌ها دو بار در سال حسابرسی می‌شود و بایستی توسط حسابرسان معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار مورد حسابرسی قرار گیرند.
* شفاف شدن با ارایه اطلاعات در سایت کدال
* نظارت بورس بر شرکت
شرایط عمومی و اختصاصی پذیرش در بازار شرکت‌های کوچک و متوسط ( SME):
* شرکت سهامی عام و ثبت نزد سازمان بورس و اوراق بهادار
* اظهارنظر مقبول یا مشروط حسابرس به صورت‌های مالی
* برخورداری از سیستم اطلاعات حسابداری مطلوب و متناسب با فعالیت 
* داشتن صورت‌های مالی مطابق با استانداردهای حسابداری و دستورالعمل‌های اجرایی سازمان بورس
* عدم محدودیت قانونی موثر برای نقل و انتقال سهام شرکت
* نداشتن محکومیت قطعی کیفری یا تخلفاتی موثر اعضای هیات مدیره و مدیر عامل شرکت
 
 
فرایند پذیرش:
* ارایه مدارک شامل درخواست پذیرش و صورت‌های مالی حسابرسی شده سال قبل 
* بررسی اولیه در شرکت فرابورس ایران
* ارایه مدارک تکمیلی از قبیل امید نامه، طرح توجیهی، آخرین صورتجلسه هیات مدیره، آگهی روزنامه رسمی، آخرین اساسنامه ثبت شده، مفاصا حساب مالیاتی، قرارداد مشاور، رسید حق پذیرش و سایر اطلاعات مورد نیاز پذیرش موجود در سامانه اطلاع رسانی فرابورس
 
 
مشوق ها و حمایت‏ها:
مشوق ها و حمایت های این بازار به شرح زیر است: 
* می تواند سهام بی نام، ممتاز و تماما بهای اسمی آن پرداخت نشده باشد، در حالیکه در بازارهای دیگر(بازار اول و دوم) می بایست پرداخت شده باشد. 
* سهام شناور نیاز نیست در حالیکه در بازارهای دیگر حداقل سهام شناور 5 درصد می باشد.  
* حقوق صاحبان سهام حداقل 1 میلیارد ریال و حداکثر 500 میلیارد ریال در حالیکه در بازار اول حداقل حقوق صاحبان سهام به مبلغ 10 میلیارد ریال می باشد. 
* در اولین مجمع بعد از درج می تواند حسابرس معتمد انتخاب کند در حالیکه در بازار اول و دوم قبل از مجمع می بایست انتخاب شود. 
* دعاوی دارای اثر با اهمیت بر صورتهای مالی فقط باید افشاء شود در حالیکه در بازار اول و دوم اصلا نباید داشته باشد. 
*  در صورت ارائه چشم انداز روشن،  می تواند زیان انباشته داشته باشد حتی ماده 141 باشد در حالیکه در بازار اول نباید زیان انباشته داشته باشد. 
* پرداخت کمک هزینه پذیرش در فرابوس حداکثر به میزان 200 میلیون ریال برای هر واحد صنعتی 
 

ارتباط با ما

آدرس:تهران، بزرگراه کردستان، خیابان عطار، خیابان نیروی انتظامی، پلاک ۱۰

تلفن:9-88770921 (021)

کد پستی سازمان: 1994768351

فکس:88770800 (021)

پست الکترونیکی:info@isipo.ir

آمار بازدید

کاربران آنلاین:12

بازدید امروز:1438

بازدید این صفحه:1866

بازدید‌ کل:641

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نشانگر موس:

تغییر نشانگر موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: