قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در یک نگاه

(بهار 1403)

موضوع ازدواج و خانواده و مسائل مربوط به آن، یکی از محوری ترین موضوع هایی است که در سخنان مقام معظم رهبری بارها به آن اشاره شده است. چنان که می دانیم، ازدواج، رخدادی اثرگذار و سرنوشت ساز در زندگی انسان هاست، و اینکه در اثر ازدواج، چه سرنوشتی برای انسان رقم بخورد، به شناخت درست پسر و دختر از یکدیگر پیش از ازدواج، آگاهی آنها از رمز و رازهای ازدواج و پیدا کردن زوجی مناسب با سطوح اعتقادی، فرهنگی، علمی و اقتصادی خویش وابسته است.

بخش دیگری از این مسئله، به پس از ازدواج برمی گردد و اینکه آنان چگونه باید با یکدیگر رفتار کنند و خود را با شرایط موجود هماهنگ سازند. از یاد نبریم که با ازدواج، افزون بر آنکه شخص، سرنوشت خود را رقم می زند، در رقم زدن سرنوشت زوج خود نیز اثرگذار است و همین امر موجب می شود شخص، احساس مسئولیتی دوچندان کند.

بی گمان برای کسانی که آرزومند ازدواجی دلخواه و تعالی بخش هستند، آگاهی از همه ضوابط، شرایط و سازوکارهای آن، امری بایسته و ضروری خواهد بود، و یکی از شیوه های دست یابی به این آگاهی، گوش سپردن به سخنان بزرگانی است که در این باره رهنمودهای ارزشمند ارائه داده اند.

یکی از این بزرگان که درباره ازدواج و مسائل مربوط به آن، سخنان گران بهایی بیان فرموده، مقام معظم رهبری است. آنچه در این نوشتار می آید، گزیده ای است از سخنان ایشان درباره ازدواج و خانواده.

ارزش و اهمیت ازدواج

این ازدواجی که خدای متعال، سنت قرار داده و آفرینش هم آن را اقتضا می کند، یکی از نعمت ها و اسرار الهی و یکی از پدیده های اجتناب ناپذیر زندگی بشری است. می شد که خداوند در قوانین آسمانی، این موضوع را لازم، واجب و حتمی و یا مجاز کند و مردم را رها کند تا یکی یکی بروند و با هم ازدواج کنند، اما این کار را نکرده است، بلکه ازدواج را یک ارزش قرار داده است؛ یعنی کسی که ازدواج نمی کند، خود را از این ارزش محروم نموده است. (از نظر اسلام، تشکیل خانواده یک فریضه است. عملی است که مرد و زن باید آن را به عنوان یک کار الهی و یک وظیفه انجام بدهند. اگرچه شرعاً در زمره واجبات ذکر نشده، اما به قدری تحریص و ترغیب شده است که انسان می فهمد خدای متعال بر این امر اصرار دارد، آن هم به عنوان یک حادثه ماندگار و دارای تأثیر در زندگی و جامعه. به همین دلیل است که این همه بر پیوند میان زن و شوهر تحریص کرده و جدایی را مذمت نموده است.

خدای متعال از زن و مرد تنها خوشش نمی آید، مخصوصاً آنهایی که جوان اند و بار اول شان است. مخصوص جوان ها هم نیست. خدای متعال از زندگی مشترک و مزدوج خوشش می آید. آدم تنها، مرد تنها و زن تنها که همه عمر را به تنهایی می گذرانند، از دید اسلام یک چیز مطلوب نیست؛ مثل یک موجود بیگانه است در مجموعه پیکره انسانی. اسلام این طور خواسته که خانواده، سلول حقیقی مجموعه پیکره جامعه باشد، نه تنها فرد تنها.

روایت معروفی داریم که پیامبر فرموده اند: نکاح سنت من است. البته این سنت آفرینش است، سنت میان انسان ها و همه اقوام و ادیان است. پس چرا فرموده اند سنت من؟ چرا اختصاصی وجود دارد؟ شاید از این جهت باشد که اسلام بر این امر تأکید بیشتری ورزیده و این تأکید در ادیان الهی دیگر کمتر است. شما ملاحظه می کنید این تأکیدی که اسلام بر ازدواج کرده، در این مکاتب اجتماعی و فلسفه های رایج اجتماعی و سیاست های معمولی دنیا وجود ندارد. اسلام اصرار دارد که پسرها و دخترها در همان سنینی که برای ازدواج آماده اند، ازدواج نمایند. (همان)

ازدواج، علاوه بر اینکه یک تقاضای طبیعی است، یک سنت دینی و اسلامی نیز هست. بنابراین، خیلی آسان است که کسی از طریق این اقدام و عمل که طبیعت و نیاز او آن را ایجاب می کند، ثواب هم ببرد؛ چون سنت است و به قصد ادای سنت پیامبر و اطاعت امر ایشان به این کار اقدام نماید.

در واقع، آن همه اصرار و تأکید اسلام بر ازدواج، به خاطر تأثیر عمیق تشکیل خانواده در تربیت انسان، در رشد فضایل، در ساخت و ساز انسان سالم از لحاظ عاطفی، رفتاری و روحی است.

پرهیز از تأخیر ازدواج ( ازدواج به هنگام)

اسلام اصرار دارد بر اینکه پدیده ازدواج در روال خود، هرچه زودتر، از آغاز احساس نیاز انجام گیرد. این هم از خصوصیات اسلام است، هرچه زودتر بهتر. علت چیست؟ علت این است که اولاً برکات و خیراتی که در امر ازدواج وجود دارد، در وقت خود و زودتر از اینکه زمان بگذرد و عمر تلف بشود، برای انسان حاصل خواهد شد. ثانیاً جلوی طغیان های جنسی را می گیرد.

لذا می فرماید: «منْ تزوّج احْرز نصف دینه؛ کسی که ازدواج کند، نیمی از دین خود را به دست آورده است. » از این روایت استفاده می شود که نصف تهدیدی که انسان درباره دین خود می بیند، از طرف طغیان های جنسی است.  

از مشوق‌های نقدی تا اعطای واحد مسکونی

طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت امروز در نشست شورای نگهبان به تایید رسید که در آن مزایای قابل توجهی برای جوانان و فرزندآوری پیش بینی شده است.

در بخشی از این قانون به  پرداخت یک میلیون بلاعوض جهت سرمایه گذاری بورس بنام فرزندان متولد سال ۱۴۰۰ و بعد از آن،افزایش ۲۵درصد سقف تسهیلات مسکن جهت خرید و ساخت و جعاله به ازای هر فرزندو افزایش دو ساله دوره بازپرداخت و تسهیلات قرض الحسنه برای تولد فرزند اول تا پنجم و بالاتر به ترتیب از ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومان با تنفس شش ماهه اشاره شده است.

همچنین تامین زمین یا واحد مسکونی حداکثر ۲۰۰ متری به قیمت تمام شده با ۲ سال تنفس و ۸ سال قسط بندی پس از تولد فرزند سوم، اختصاص وام ۱۵۰ میلیون تومانی ودیعه، خرید یا ساخت مسکن برای خانواده های فاقد مسکن با باز پرداخت ۲۰ ساله مشروط به تولد فرزند سوم به بعد در سال ۱۳۹۹ یا پس از آن، امکان استفاده مجدد از امکانات دولتی تامین مسکن خانواده ها پس از تولد فرزند سه به بعد، معافیت مالیاتی اشخاص حقیقی به ازا فرزند ۳ به بعد ، هر فرزند ۱۵درصد مشروط به تصویب در بودجه سنواتی، تسهیلات قرض الحسنه برای تولد فرزند سوم تا پنجم و بالاتر به ترتیب از ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان با تنفس شش ماهه، حق بهره برداری زمین با هدف تولید و کشاورزی و اشتغال و تخفیف ۲۵درصد هزینه واگذاری با پنجاه درصد افزایش طول دوره بازپرداخت برای تولد فرزند ۳ به بعد، افزایش سنوات خدمت به میزان یک سال به ازای هر فرزند پس از تولد فرزند سوم تا پنجم و همچنین افزایش سوابق بیمه بیمه گذار زنان خانه دار روستایی و عشایری با تولد فرزند چهارم و پنجم به ازاء هر فرزند ۲ سال از دیگر مزایای این طرح است.

 

 

 

  • 1403/05/24 - 09:46
  • - تعداد بازدید: 201
  • - تعداد بازدیدکننده: 190
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZZ8e
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد خبر داد:

طراحی و اجرای مدل‌های مختلف ضمانت نامه با توجه به نیازهای صنایع کوچک

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک گفت: براساس قانون برنامه هفتم پیشرفت صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک با تغییر نام و ماموریت مواجه شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، محمدحسین مقیسه در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد افزود: صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک به صندوق حمایت سرمایه گذاری صنایع کوچک تغییر نام پیدا کرده است.

وی، اظهار داشت: این تغییر نام با یک تغییر ماموریتی نیز همراه بوده یعنی علاوه بر صدور ضمانت نامه در فعالیت جدید صندوق باید به حوزه مباحث مربوط به بیمه نامه های مورد نیاز صنعتگران هم ورود معنادارتری پیدا کند.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک گفت: این صندوق در حال تهیه اساسنامه و تصویب ماموریت جدید صندوق در دولت است.

وی افزود: از ابتدای تاسیس صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک صدور ضمانت نامه در دستور کار بوده و تاکنون مدل های مختلف ضمانت نامه ها بسته به نیازهای صنایع کوچک طراحی و اجرا شده است.

مقیسه اظهارداشت: همه واقفند که نظام بانکی کشور دیگر توان گذشته را ندارد و نباید همه داشته باشد بنابراین تامین مالی در قالب های مختلف هم در نظام پولی و هم در بازار سرمایه و هم در سایر بازارها باید توزیع شود تا هم بانک ها بتوانند به وظایف خود در این حوزه بپردازند و هم سایر فعالان بتوانند با استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی خود را توسعه دهند تا بتوان مشکل حاد و قدیمی در این عرصه را ساماندهی کرد.

وی عنوان کرد: صندوق از سال گذشته به روش های نوین تامین مالی ورود پیدا کرده و در این قالب طراحی را با موفقیت در ماه های پایانی سال عملیاتی کرد و از همان زمان هم با استقبال قابل توجهی از سوی نیمه فعالان این بخش مواجه شد.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک گفت: این صندوق بحث تامین مالی در قالب تامین مالی جمعی را توسط پلتفرم های مختلف استارت زد.

وی افزود: پلتفرم های مزبور از چند سال گذشته بصورت خیلی جدی فعالیت خود را آغاز کرده اندالبته این پلتفرم ها طی چند سال گذشته بصورت خیلی موفقیت آمیزی توانسته اند در این حوزه ورود پیدا کنند.

مقیسه، اظهارداشت: شرایط اقتصادی کشور حکم می کند در این طرح نیز ارکانی تحت عنوان رکن ضامن ورود پیدا کند.

وی عنوان کرد: طی چند ماهه ابتدای سال جاری ضمانت نامه های متعددی برای پلتفرم های تامین مالی جمعی به منظور تامین مالی صنایع کوچک صادر شده و این روند یک روند رو به رشدی است.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک گفت: علاوه بر این موضوع در زمینه های تامین مالی زنجیره های مزبور نیز اقدامات جدی صورت گرفته و ضمانت نامه های متناسب با نیاز این زنجیره ها نیز در صندوق طراحی شده است.

وی افزود: البته مدل های دیگر تامین مالی نیز برای صنایع کوچک در دستور کار است که امید می رود در سال های آینده این مدل ها نیز به خوبی گسترش پیدا کنند.

  • گروه خبری : اسلایدر خبری,آخرین اخبار
  • کد خبر : 28671
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

ارتباط با ما

آدرس:تهران، بزرگراه کردستان، خیابان عطار، خیابان نیروی انتظامی، پلاک ۱۰

تلفن:9-88770921 (021)

کد پستی سازمان: 1994768351

فکس:88770800 (021)

پست الکترونیکی:info@isipo.ir

آمار بازدید

کاربران آنلاین:9

بازدید امروز:4803

بازدید این صفحه:3

بازدید‌ کل:734

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نشانگر موس:

تغییر نشانگر موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: