قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در یک نگاه

(بهار 1403)

موضوع ازدواج و خانواده و مسائل مربوط به آن، یکی از محوری ترین موضوع هایی است که در سخنان مقام معظم رهبری بارها به آن اشاره شده است. چنان که می دانیم، ازدواج، رخدادی اثرگذار و سرنوشت ساز در زندگی انسان هاست، و اینکه در اثر ازدواج، چه سرنوشتی برای انسان رقم بخورد، به شناخت درست پسر و دختر از یکدیگر پیش از ازدواج، آگاهی آنها از رمز و رازهای ازدواج و پیدا کردن زوجی مناسب با سطوح اعتقادی، فرهنگی، علمی و اقتصادی خویش وابسته است.

بخش دیگری از این مسئله، به پس از ازدواج برمی گردد و اینکه آنان چگونه باید با یکدیگر رفتار کنند و خود را با شرایط موجود هماهنگ سازند. از یاد نبریم که با ازدواج، افزون بر آنکه شخص، سرنوشت خود را رقم می زند، در رقم زدن سرنوشت زوج خود نیز اثرگذار است و همین امر موجب می شود شخص، احساس مسئولیتی دوچندان کند.

بی گمان برای کسانی که آرزومند ازدواجی دلخواه و تعالی بخش هستند، آگاهی از همه ضوابط، شرایط و سازوکارهای آن، امری بایسته و ضروری خواهد بود، و یکی از شیوه های دست یابی به این آگاهی، گوش سپردن به سخنان بزرگانی است که در این باره رهنمودهای ارزشمند ارائه داده اند.

یکی از این بزرگان که درباره ازدواج و مسائل مربوط به آن، سخنان گران بهایی بیان فرموده، مقام معظم رهبری است. آنچه در این نوشتار می آید، گزیده ای است از سخنان ایشان درباره ازدواج و خانواده.

ارزش و اهمیت ازدواج

این ازدواجی که خدای متعال، سنت قرار داده و آفرینش هم آن را اقتضا می کند، یکی از نعمت ها و اسرار الهی و یکی از پدیده های اجتناب ناپذیر زندگی بشری است. می شد که خداوند در قوانین آسمانی، این موضوع را لازم، واجب و حتمی و یا مجاز کند و مردم را رها کند تا یکی یکی بروند و با هم ازدواج کنند، اما این کار را نکرده است، بلکه ازدواج را یک ارزش قرار داده است؛ یعنی کسی که ازدواج نمی کند، خود را از این ارزش محروم نموده است. (از نظر اسلام، تشکیل خانواده یک فریضه است. عملی است که مرد و زن باید آن را به عنوان یک کار الهی و یک وظیفه انجام بدهند. اگرچه شرعاً در زمره واجبات ذکر نشده، اما به قدری تحریص و ترغیب شده است که انسان می فهمد خدای متعال بر این امر اصرار دارد، آن هم به عنوان یک حادثه ماندگار و دارای تأثیر در زندگی و جامعه. به همین دلیل است که این همه بر پیوند میان زن و شوهر تحریص کرده و جدایی را مذمت نموده است.

خدای متعال از زن و مرد تنها خوشش نمی آید، مخصوصاً آنهایی که جوان اند و بار اول شان است. مخصوص جوان ها هم نیست. خدای متعال از زندگی مشترک و مزدوج خوشش می آید. آدم تنها، مرد تنها و زن تنها که همه عمر را به تنهایی می گذرانند، از دید اسلام یک چیز مطلوب نیست؛ مثل یک موجود بیگانه است در مجموعه پیکره انسانی. اسلام این طور خواسته که خانواده، سلول حقیقی مجموعه پیکره جامعه باشد، نه تنها فرد تنها.

روایت معروفی داریم که پیامبر فرموده اند: نکاح سنت من است. البته این سنت آفرینش است، سنت میان انسان ها و همه اقوام و ادیان است. پس چرا فرموده اند سنت من؟ چرا اختصاصی وجود دارد؟ شاید از این جهت باشد که اسلام بر این امر تأکید بیشتری ورزیده و این تأکید در ادیان الهی دیگر کمتر است. شما ملاحظه می کنید این تأکیدی که اسلام بر ازدواج کرده، در این مکاتب اجتماعی و فلسفه های رایج اجتماعی و سیاست های معمولی دنیا وجود ندارد. اسلام اصرار دارد که پسرها و دخترها در همان سنینی که برای ازدواج آماده اند، ازدواج نمایند. (همان)

ازدواج، علاوه بر اینکه یک تقاضای طبیعی است، یک سنت دینی و اسلامی نیز هست. بنابراین، خیلی آسان است که کسی از طریق این اقدام و عمل که طبیعت و نیاز او آن را ایجاب می کند، ثواب هم ببرد؛ چون سنت است و به قصد ادای سنت پیامبر و اطاعت امر ایشان به این کار اقدام نماید.

در واقع، آن همه اصرار و تأکید اسلام بر ازدواج، به خاطر تأثیر عمیق تشکیل خانواده در تربیت انسان، در رشد فضایل، در ساخت و ساز انسان سالم از لحاظ عاطفی، رفتاری و روحی است.

پرهیز از تأخیر ازدواج ( ازدواج به هنگام)

اسلام اصرار دارد بر اینکه پدیده ازدواج در روال خود، هرچه زودتر، از آغاز احساس نیاز انجام گیرد. این هم از خصوصیات اسلام است، هرچه زودتر بهتر. علت چیست؟ علت این است که اولاً برکات و خیراتی که در امر ازدواج وجود دارد، در وقت خود و زودتر از اینکه زمان بگذرد و عمر تلف بشود، برای انسان حاصل خواهد شد. ثانیاً جلوی طغیان های جنسی را می گیرد.

لذا می فرماید: «منْ تزوّج احْرز نصف دینه؛ کسی که ازدواج کند، نیمی از دین خود را به دست آورده است. » از این روایت استفاده می شود که نصف تهدیدی که انسان درباره دین خود می بیند، از طرف طغیان های جنسی است.  

از مشوق‌های نقدی تا اعطای واحد مسکونی

طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت امروز در نشست شورای نگهبان به تایید رسید که در آن مزایای قابل توجهی برای جوانان و فرزندآوری پیش بینی شده است.

در بخشی از این قانون به  پرداخت یک میلیون بلاعوض جهت سرمایه گذاری بورس بنام فرزندان متولد سال ۱۴۰۰ و بعد از آن،افزایش ۲۵درصد سقف تسهیلات مسکن جهت خرید و ساخت و جعاله به ازای هر فرزندو افزایش دو ساله دوره بازپرداخت و تسهیلات قرض الحسنه برای تولد فرزند اول تا پنجم و بالاتر به ترتیب از ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومان با تنفس شش ماهه اشاره شده است.

همچنین تامین زمین یا واحد مسکونی حداکثر ۲۰۰ متری به قیمت تمام شده با ۲ سال تنفس و ۸ سال قسط بندی پس از تولد فرزند سوم، اختصاص وام ۱۵۰ میلیون تومانی ودیعه، خرید یا ساخت مسکن برای خانواده های فاقد مسکن با باز پرداخت ۲۰ ساله مشروط به تولد فرزند سوم به بعد در سال ۱۳۹۹ یا پس از آن، امکان استفاده مجدد از امکانات دولتی تامین مسکن خانواده ها پس از تولد فرزند سه به بعد، معافیت مالیاتی اشخاص حقیقی به ازا فرزند ۳ به بعد ، هر فرزند ۱۵درصد مشروط به تصویب در بودجه سنواتی، تسهیلات قرض الحسنه برای تولد فرزند سوم تا پنجم و بالاتر به ترتیب از ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان با تنفس شش ماهه، حق بهره برداری زمین با هدف تولید و کشاورزی و اشتغال و تخفیف ۲۵درصد هزینه واگذاری با پنجاه درصد افزایش طول دوره بازپرداخت برای تولد فرزند ۳ به بعد، افزایش سنوات خدمت به میزان یک سال به ازای هر فرزند پس از تولد فرزند سوم تا پنجم و همچنین افزایش سوابق بیمه بیمه گذار زنان خانه دار روستایی و عشایری با تولد فرزند چهارم و پنجم به ازاء هر فرزند ۲ سال از دیگر مزایای این طرح است.

 

 

 

  • 1398/05/20 - 17:53
  • - تعداد بازدید: 58
  • - تعداد بازدیدکننده: 58
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zbu8
نماينده ي مردم شهرستان‌هاي لردگان و خانميرزا در مجلس شوراي اسلامي :

شهرك‌هاي صنعتي مهم‌ترين زيرساخت‌ براي توسعه و اشتغال هستند

نماينده‌ي مردم شهرستان‌هاي لردگان و خانميرزا در مجلس شوراي اسلامي گفت : شهرك‌ها و نواحي صنعتي از زيرساخت‌هاي مهم براي توسعه و اشتغال‌زايي هستند كه ضريب امنيت سرمايه‌گذاري را نيز ارتقا مي‌بخشند.

IMG_1358.JPG

نماينده‌ي مردم شهرستان‌هاي لردگان و خانميرزا در مجلس شوراي اسلامي گفت : شهرك‌ها و نواحي صنعتي از زيرساخت‌هاي مهم براي توسعه و اشتغال‌زايي هستند كه ضريب امنيت سرمايه‌گذاري را نيز ارتقا مي‌بخشند.

به گزارش روابط عمومي شركت شهرك‌هاي صنعتي چهارمحال و بختياري؛ محمد خالدي طي سخناني در آيين گرامي‌داشت روز حمايت از صنايع كوچك در شهرك صنعتي لردگان، افزود: امروزه دولت براي گذر از وضعيت توزيعي به توليدي ، بايد تأمين و تقويت زيرساخت‌هاي سرمايه‌گذاري را در همه‌ي ابعاد در اولويت قرار دهد.

خالدي تأكيد كرد: نا‌م‌گذاري سال‌ها از سوي مقام معظم رهبري با هوشمندي و بر اساس اولويت‌هاي كشور انجام مي شود و بنابراين در سال جاري مهم‌ترين وظيفه‌ي مسؤولان ، بسترسازي براي رونق توليد است.

وي همچنين اظهار داشت: ايران در بسياري از زمينه‌ها جزو كشورهاي برتر دنيا است و اگر تحريم‌هاي ظالمانه در قالب تروريسم اقتصادي تحميل نمي‌شد ، بي ترديد از جايگاه ممتازي در عرصه‌ي  اقتصادي برخوردار بود.

عضو كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به مزاياي استقرار سرمايه‌گذاران در شهرك‌ها و نواحي صنعتي ، تصريح كرد: سرمايه‌گذاران ملّي و منطقه‌اي براي ايجاد طرح‌هاي توليدي ، زودبازده و مؤثر از تسهيلات استقرار در شهرك‌ها و نواحي صنعتي استفاده كنند و دولت بايد بدين منظور براي شهرك‌هاي كمتر برخوردار مشوقات ويژ‌ه‌اي را در نظر بگيرد.

محمد خالدي نام‌گذاري روز حمايت از صنايع كوچك را يك اقدام فرهنگي برشمرد و گفت : براي بازشناسايي شهرك‌هاي صنعتي در راستاي تقويت صنايع كوچك به عنوان يكي از بنيان‌هاي اقتصاد مقاومتي، فعاليت‌هاي فرهنگي و رسانه‌اي بهتر و بيشتري لازم است.

وي زيرساخت‌هاي شهرك صنعتي لردگان و همچنين ناحيه‌ي صنعتي سندگان را مناسب ارزيابي كرد و خاطرنشان كرد: ناحيه‌ي صنعتي خانميرزا هم خوشبختانه با توجه به ارتقاي اين بخش به شهرستان در دست مطالعه و برنامه‌ريزي است و ان‌شاءالله اين شهرستان نوپا نيز از امكان لازم براي استقرار طرح‌ها و صنايع توليدي برخوردار مي‌شود.

نماينده‌ي مردم شهرستان‌هاي لردگان و خانميرزا ، مركز توليد كود شيميايي اوره در بخش فلارد از توابع شهرستان لردگان را يكي از مزاياي ارزشمند توليد برشمرد و افزود: از راهكارهاي مؤثر در اشتغال‌زايي براي شهرستان‌هاي لردگان و خانميرزا ، راه‌اندازي صنايع كوچك و پايين‌دستي اين مركز مهمّ پتروشيمي در شهرك‌ صنعتي لردگان و ناحيه‌ي صنعتي سندگان است و ان‌شاءالله با احداث ناحيه‌ي صنعتي خانميرزا نيز ؛ اين فرصت مناسب، توسعه مي‌يابد.

گفتني است در آيين گرامي‌داشت روز حمايت از صنايع كوچك كه با حضور نماينده‌ي مردم شهرستان‌هاي لردگان و خانميرزا در مجلس شوراي اسلامي ، معاون هماهنگي امور اقتصادي استاندار ، سرپرست شركت شهرك‌هاي صنعتي استان ، فرماندار شهرستان لردگان و جمعي از مديران محلّي در شهرك صنعتي لردگان برگزار شد ؛ 6 پروژه‌ي عمراني اين شهرك صنعتي  با مجموع اعتبار 27.8 ميليارد ريال به بهره‌برداري رسيد.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 7136
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی: 1398/05/20 17:53
footer background

ارتباط با ما

google map

آدرس:تهران، بزرگراه کردستان، خیابان عطار، خیابان نیروی انتظامی، پلاک ۱۰

تلفن:9-88770921 (021)

کد پستی سازمان: 1994768351

فکس:88770800 (021)

پست الکترونیکی:info@isipo.ir

آمار بازدید

کاربران آنلاین:12

بازدید امروز:17402

بازدید این صفحه:7

بازدید‌ کل:2017

مرورگر :

IP:

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نشانگر موس:

تغییر نشانگر موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: