قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در یک نگاه

(بهار 1403)

موضوع ازدواج و خانواده و مسائل مربوط به آن، یکی از محوری ترین موضوع هایی است که در سخنان مقام معظم رهبری بارها به آن اشاره شده است. چنان که می دانیم، ازدواج، رخدادی اثرگذار و سرنوشت ساز در زندگی انسان هاست، و اینکه در اثر ازدواج، چه سرنوشتی برای انسان رقم بخورد، به شناخت درست پسر و دختر از یکدیگر پیش از ازدواج، آگاهی آنها از رمز و رازهای ازدواج و پیدا کردن زوجی مناسب با سطوح اعتقادی، فرهنگی، علمی و اقتصادی خویش وابسته است.

بخش دیگری از این مسئله، به پس از ازدواج برمی گردد و اینکه آنان چگونه باید با یکدیگر رفتار کنند و خود را با شرایط موجود هماهنگ سازند. از یاد نبریم که با ازدواج، افزون بر آنکه شخص، سرنوشت خود را رقم می زند، در رقم زدن سرنوشت زوج خود نیز اثرگذار است و همین امر موجب می شود شخص، احساس مسئولیتی دوچندان کند.

بی گمان برای کسانی که آرزومند ازدواجی دلخواه و تعالی بخش هستند، آگاهی از همه ضوابط، شرایط و سازوکارهای آن، امری بایسته و ضروری خواهد بود، و یکی از شیوه های دست یابی به این آگاهی، گوش سپردن به سخنان بزرگانی است که در این باره رهنمودهای ارزشمند ارائه داده اند.

یکی از این بزرگان که درباره ازدواج و مسائل مربوط به آن، سخنان گران بهایی بیان فرموده، مقام معظم رهبری است. آنچه در این نوشتار می آید، گزیده ای است از سخنان ایشان درباره ازدواج و خانواده.

ارزش و اهمیت ازدواج

این ازدواجی که خدای متعال، سنت قرار داده و آفرینش هم آن را اقتضا می کند، یکی از نعمت ها و اسرار الهی و یکی از پدیده های اجتناب ناپذیر زندگی بشری است. می شد که خداوند در قوانین آسمانی، این موضوع را لازم، واجب و حتمی و یا مجاز کند و مردم را رها کند تا یکی یکی بروند و با هم ازدواج کنند، اما این کار را نکرده است، بلکه ازدواج را یک ارزش قرار داده است؛ یعنی کسی که ازدواج نمی کند، خود را از این ارزش محروم نموده است. (از نظر اسلام، تشکیل خانواده یک فریضه است. عملی است که مرد و زن باید آن را به عنوان یک کار الهی و یک وظیفه انجام بدهند. اگرچه شرعاً در زمره واجبات ذکر نشده، اما به قدری تحریص و ترغیب شده است که انسان می فهمد خدای متعال بر این امر اصرار دارد، آن هم به عنوان یک حادثه ماندگار و دارای تأثیر در زندگی و جامعه. به همین دلیل است که این همه بر پیوند میان زن و شوهر تحریص کرده و جدایی را مذمت نموده است.

خدای متعال از زن و مرد تنها خوشش نمی آید، مخصوصاً آنهایی که جوان اند و بار اول شان است. مخصوص جوان ها هم نیست. خدای متعال از زندگی مشترک و مزدوج خوشش می آید. آدم تنها، مرد تنها و زن تنها که همه عمر را به تنهایی می گذرانند، از دید اسلام یک چیز مطلوب نیست؛ مثل یک موجود بیگانه است در مجموعه پیکره انسانی. اسلام این طور خواسته که خانواده، سلول حقیقی مجموعه پیکره جامعه باشد، نه تنها فرد تنها.

روایت معروفی داریم که پیامبر فرموده اند: نکاح سنت من است. البته این سنت آفرینش است، سنت میان انسان ها و همه اقوام و ادیان است. پس چرا فرموده اند سنت من؟ چرا اختصاصی وجود دارد؟ شاید از این جهت باشد که اسلام بر این امر تأکید بیشتری ورزیده و این تأکید در ادیان الهی دیگر کمتر است. شما ملاحظه می کنید این تأکیدی که اسلام بر ازدواج کرده، در این مکاتب اجتماعی و فلسفه های رایج اجتماعی و سیاست های معمولی دنیا وجود ندارد. اسلام اصرار دارد که پسرها و دخترها در همان سنینی که برای ازدواج آماده اند، ازدواج نمایند. (همان)

ازدواج، علاوه بر اینکه یک تقاضای طبیعی است، یک سنت دینی و اسلامی نیز هست. بنابراین، خیلی آسان است که کسی از طریق این اقدام و عمل که طبیعت و نیاز او آن را ایجاب می کند، ثواب هم ببرد؛ چون سنت است و به قصد ادای سنت پیامبر و اطاعت امر ایشان به این کار اقدام نماید.

در واقع، آن همه اصرار و تأکید اسلام بر ازدواج، به خاطر تأثیر عمیق تشکیل خانواده در تربیت انسان، در رشد فضایل، در ساخت و ساز انسان سالم از لحاظ عاطفی، رفتاری و روحی است.

پرهیز از تأخیر ازدواج ( ازدواج به هنگام)

اسلام اصرار دارد بر اینکه پدیده ازدواج در روال خود، هرچه زودتر، از آغاز احساس نیاز انجام گیرد. این هم از خصوصیات اسلام است، هرچه زودتر بهتر. علت چیست؟ علت این است که اولاً برکات و خیراتی که در امر ازدواج وجود دارد، در وقت خود و زودتر از اینکه زمان بگذرد و عمر تلف بشود، برای انسان حاصل خواهد شد. ثانیاً جلوی طغیان های جنسی را می گیرد.

لذا می فرماید: «منْ تزوّج احْرز نصف دینه؛ کسی که ازدواج کند، نیمی از دین خود را به دست آورده است. » از این روایت استفاده می شود که نصف تهدیدی که انسان درباره دین خود می بیند، از طرف طغیان های جنسی است.  

از مشوق‌های نقدی تا اعطای واحد مسکونی

طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت امروز در نشست شورای نگهبان به تایید رسید که در آن مزایای قابل توجهی برای جوانان و فرزندآوری پیش بینی شده است.

در بخشی از این قانون به  پرداخت یک میلیون بلاعوض جهت سرمایه گذاری بورس بنام فرزندان متولد سال ۱۴۰۰ و بعد از آن،افزایش ۲۵درصد سقف تسهیلات مسکن جهت خرید و ساخت و جعاله به ازای هر فرزندو افزایش دو ساله دوره بازپرداخت و تسهیلات قرض الحسنه برای تولد فرزند اول تا پنجم و بالاتر به ترتیب از ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومان با تنفس شش ماهه اشاره شده است.

همچنین تامین زمین یا واحد مسکونی حداکثر ۲۰۰ متری به قیمت تمام شده با ۲ سال تنفس و ۸ سال قسط بندی پس از تولد فرزند سوم، اختصاص وام ۱۵۰ میلیون تومانی ودیعه، خرید یا ساخت مسکن برای خانواده های فاقد مسکن با باز پرداخت ۲۰ ساله مشروط به تولد فرزند سوم به بعد در سال ۱۳۹۹ یا پس از آن، امکان استفاده مجدد از امکانات دولتی تامین مسکن خانواده ها پس از تولد فرزند سه به بعد، معافیت مالیاتی اشخاص حقیقی به ازا فرزند ۳ به بعد ، هر فرزند ۱۵درصد مشروط به تصویب در بودجه سنواتی، تسهیلات قرض الحسنه برای تولد فرزند سوم تا پنجم و بالاتر به ترتیب از ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان با تنفس شش ماهه، حق بهره برداری زمین با هدف تولید و کشاورزی و اشتغال و تخفیف ۲۵درصد هزینه واگذاری با پنجاه درصد افزایش طول دوره بازپرداخت برای تولد فرزند ۳ به بعد، افزایش سنوات خدمت به میزان یک سال به ازای هر فرزند پس از تولد فرزند سوم تا پنجم و همچنین افزایش سوابق بیمه بیمه گذار زنان خانه دار روستایی و عشایری با تولد فرزند چهارم و پنجم به ازاء هر فرزند ۲ سال از دیگر مزایای این طرح است.

 

 

 

  • 1399/05/22 - 12:50
  • - تعداد بازدید: 115
  • - تعداد بازدیدکننده: 115
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZHR9
استاندار ایلام در دیدار باهیئت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی استان به مناسبت روز ملی صنایع کوچک

ساماندهی شهرک های فعلی باید در دستور کار قرار گیرد/برای ایجاد رونق در شهرک ها نیازمند کسب مجوز پرداخت تسهیلات روستایی در شهرک ها هستیم/واحد های راکد و زمین های بلااستفاده در شهرک ها تعیین تکلیف شوند

به گزارش روابط عمومی شرکت شهرک های صنعتی استان، استاندار ایلام به مناسبت روز صنایع کوچک با هیئت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی استان دیدار و گفتگو کرد.

استاندار ایلام در دیدار باهیئت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی استان:

ساماندهی شهرک های فعلی باید در دستور کار قرار گیرد/برای ایجاد رونق در شهرک ها نیازمند کسب مجوز پرداخت تسهیلات روستایی در شهرک ها هستیم/واحد های راکد و زمین های بلااستفاده در شهرک ها تعیین تکلیف شوند

به گزارش روابط عمومی شرکت شهرک های صنعتی استان، استاندار ایلام به مناسبت روز صنایع کوچک با هیئت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی استان  دیدار و گفتگو کرد.

استاندار ایلام در این دیدار با اشاره به این مهم که در حوزه شهرک ها جای کار بسیار است، خواستار تحرک بیشتر در این مجموعه شد و گفت: برای ایجاد رونق در شهرک ها لازم است پیگیری شود که تسهیلات روستایی در شهرک های صنعتی نیز قابل پرداخت باشد.

وی در خصوص تعیین تکلیف واحدهای راکد در شهرک ها گفت: لازم است لیست واحدهای واگذار شده که راکد هستند و صنایع در آنها فعال نشده اند احصاشده و نسبت به تعیین تکلیف آنها اقدام شود.

سلیمانی دشتکی با تاکید بر این مهم که صنایع کوچک در ایجاد اشتغالزایی حائز اهمیت هستند و با توسعه این مجموعه ها موافق هستیم، خواستار ساماندهی شهرک های شد و گفت: البته باید شهرک های موجود تعیین تکلیف شوند و واحدهای راکد، زمین های واگذار شده بدون استفاده و سوله های بدون استفاده یا واحدهای تملک شده ضمن احصا بازپس گرفته شوند.

وی در ادامه به ایجاد دو شهرک تخصصی صنایع پایین دستی در استان اشاره گرد و گفت: با رایزنی های صورت گرفته خوشبختانه موفق شدیم موافقتنامه ایجاد پارک ملی پروپیلن با مشارکت هلدینگ ایرانیان و بخش خصوصی و ایجاد یک شهرک تخصصی صنایع پایین دستی با مشارکت‌ دولت را در استان بگیریم که این دو طرح مهم می توانند باعث تحولی بزرگ در توسعه اشتغالزایی استان شوند.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان در این دیدار ضمن قدردانی از حمایت های استاندار ایلام از صنایع کوچک و‌متوسط استان، بیان داشت: هم اکنون ۶۰ درصد واحدهای تولیدی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان  فعال هستند و در تلاشیم مابقی این واحدها نیز در آینده نزدیک فعال شوند.

وی با اشاره به استقرار 550 واحد آلاینده شامل جوشکاری، کابینت سازی و کانال کولر سازی در ناحیه صنفی ایلام، افزود: این ناحیه در زمینی به مساحت چهار هکتار با اعتبار ۸۰ میلیارد ریال در ۲ فاز اجرا شد که پروژه‌های طراحی فاز اول و دوم به همراه تفکیک و پیاده سازی قطعات و تهیه نقشه توپوگرافی در این شهرک تکمیل و پایان یافته است.

اسماعیلی در پایان اظهار امیداوری کرد: با اخذ مجوز از شورای برنامه ریزی استان و تصویب نهایی پروژه ناحیه تخصصی صنایع پایین دست پتروشیمی دهلران، زمینه اشتغال و رفع معضل بیکاری جوانان این شهرستان فراهم آید.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 11327
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تاریخ آخرین بروزرسانی: 1399/05/22 12:50
footer background

ارتباط با ما

google map

آدرس:تهران، بزرگراه کردستان، خیابان عطار، خیابان نیروی انتظامی، پلاک ۱۰

تلفن:9-88770921 (021)

کد پستی سازمان: 1994768351

فکس:88770800 (021)

پست الکترونیکی:info@isipo.ir

آمار بازدید

کاربران آنلاین:6

بازدید امروز:1127

بازدید این صفحه:11

بازدید‌ کل:1123

مرورگر :

IP:

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نشانگر موس:

تغییر نشانگر موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: