قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در یک نگاه

(بهار 1403)

موضوع ازدواج و خانواده و مسائل مربوط به آن، یکی از محوری ترین موضوع هایی است که در سخنان مقام معظم رهبری بارها به آن اشاره شده است. چنان که می دانیم، ازدواج، رخدادی اثرگذار و سرنوشت ساز در زندگی انسان هاست، و اینکه در اثر ازدواج، چه سرنوشتی برای انسان رقم بخورد، به شناخت درست پسر و دختر از یکدیگر پیش از ازدواج، آگاهی آنها از رمز و رازهای ازدواج و پیدا کردن زوجی مناسب با سطوح اعتقادی، فرهنگی، علمی و اقتصادی خویش وابسته است.

بخش دیگری از این مسئله، به پس از ازدواج برمی گردد و اینکه آنان چگونه باید با یکدیگر رفتار کنند و خود را با شرایط موجود هماهنگ سازند. از یاد نبریم که با ازدواج، افزون بر آنکه شخص، سرنوشت خود را رقم می زند، در رقم زدن سرنوشت زوج خود نیز اثرگذار است و همین امر موجب می شود شخص، احساس مسئولیتی دوچندان کند.

بی گمان برای کسانی که آرزومند ازدواجی دلخواه و تعالی بخش هستند، آگاهی از همه ضوابط، شرایط و سازوکارهای آن، امری بایسته و ضروری خواهد بود، و یکی از شیوه های دست یابی به این آگاهی، گوش سپردن به سخنان بزرگانی است که در این باره رهنمودهای ارزشمند ارائه داده اند.

یکی از این بزرگان که درباره ازدواج و مسائل مربوط به آن، سخنان گران بهایی بیان فرموده، مقام معظم رهبری است. آنچه در این نوشتار می آید، گزیده ای است از سخنان ایشان درباره ازدواج و خانواده.

ارزش و اهمیت ازدواج

این ازدواجی که خدای متعال، سنت قرار داده و آفرینش هم آن را اقتضا می کند، یکی از نعمت ها و اسرار الهی و یکی از پدیده های اجتناب ناپذیر زندگی بشری است. می شد که خداوند در قوانین آسمانی، این موضوع را لازم، واجب و حتمی و یا مجاز کند و مردم را رها کند تا یکی یکی بروند و با هم ازدواج کنند، اما این کار را نکرده است، بلکه ازدواج را یک ارزش قرار داده است؛ یعنی کسی که ازدواج نمی کند، خود را از این ارزش محروم نموده است. (از نظر اسلام، تشکیل خانواده یک فریضه است. عملی است که مرد و زن باید آن را به عنوان یک کار الهی و یک وظیفه انجام بدهند. اگرچه شرعاً در زمره واجبات ذکر نشده، اما به قدری تحریص و ترغیب شده است که انسان می فهمد خدای متعال بر این امر اصرار دارد، آن هم به عنوان یک حادثه ماندگار و دارای تأثیر در زندگی و جامعه. به همین دلیل است که این همه بر پیوند میان زن و شوهر تحریص کرده و جدایی را مذمت نموده است.

خدای متعال از زن و مرد تنها خوشش نمی آید، مخصوصاً آنهایی که جوان اند و بار اول شان است. مخصوص جوان ها هم نیست. خدای متعال از زندگی مشترک و مزدوج خوشش می آید. آدم تنها، مرد تنها و زن تنها که همه عمر را به تنهایی می گذرانند، از دید اسلام یک چیز مطلوب نیست؛ مثل یک موجود بیگانه است در مجموعه پیکره انسانی. اسلام این طور خواسته که خانواده، سلول حقیقی مجموعه پیکره جامعه باشد، نه تنها فرد تنها.

روایت معروفی داریم که پیامبر فرموده اند: نکاح سنت من است. البته این سنت آفرینش است، سنت میان انسان ها و همه اقوام و ادیان است. پس چرا فرموده اند سنت من؟ چرا اختصاصی وجود دارد؟ شاید از این جهت باشد که اسلام بر این امر تأکید بیشتری ورزیده و این تأکید در ادیان الهی دیگر کمتر است. شما ملاحظه می کنید این تأکیدی که اسلام بر ازدواج کرده، در این مکاتب اجتماعی و فلسفه های رایج اجتماعی و سیاست های معمولی دنیا وجود ندارد. اسلام اصرار دارد که پسرها و دخترها در همان سنینی که برای ازدواج آماده اند، ازدواج نمایند. (همان)

ازدواج، علاوه بر اینکه یک تقاضای طبیعی است، یک سنت دینی و اسلامی نیز هست. بنابراین، خیلی آسان است که کسی از طریق این اقدام و عمل که طبیعت و نیاز او آن را ایجاب می کند، ثواب هم ببرد؛ چون سنت است و به قصد ادای سنت پیامبر و اطاعت امر ایشان به این کار اقدام نماید.

در واقع، آن همه اصرار و تأکید اسلام بر ازدواج، به خاطر تأثیر عمیق تشکیل خانواده در تربیت انسان، در رشد فضایل، در ساخت و ساز انسان سالم از لحاظ عاطفی، رفتاری و روحی است.

پرهیز از تأخیر ازدواج ( ازدواج به هنگام)

اسلام اصرار دارد بر اینکه پدیده ازدواج در روال خود، هرچه زودتر، از آغاز احساس نیاز انجام گیرد. این هم از خصوصیات اسلام است، هرچه زودتر بهتر. علت چیست؟ علت این است که اولاً برکات و خیراتی که در امر ازدواج وجود دارد، در وقت خود و زودتر از اینکه زمان بگذرد و عمر تلف بشود، برای انسان حاصل خواهد شد. ثانیاً جلوی طغیان های جنسی را می گیرد.

لذا می فرماید: «منْ تزوّج احْرز نصف دینه؛ کسی که ازدواج کند، نیمی از دین خود را به دست آورده است. » از این روایت استفاده می شود که نصف تهدیدی که انسان درباره دین خود می بیند، از طرف طغیان های جنسی است.  

از مشوق‌های نقدی تا اعطای واحد مسکونی

طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت امروز در نشست شورای نگهبان به تایید رسید که در آن مزایای قابل توجهی برای جوانان و فرزندآوری پیش بینی شده است.

در بخشی از این قانون به  پرداخت یک میلیون بلاعوض جهت سرمایه گذاری بورس بنام فرزندان متولد سال ۱۴۰۰ و بعد از آن،افزایش ۲۵درصد سقف تسهیلات مسکن جهت خرید و ساخت و جعاله به ازای هر فرزندو افزایش دو ساله دوره بازپرداخت و تسهیلات قرض الحسنه برای تولد فرزند اول تا پنجم و بالاتر به ترتیب از ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومان با تنفس شش ماهه اشاره شده است.

همچنین تامین زمین یا واحد مسکونی حداکثر ۲۰۰ متری به قیمت تمام شده با ۲ سال تنفس و ۸ سال قسط بندی پس از تولد فرزند سوم، اختصاص وام ۱۵۰ میلیون تومانی ودیعه، خرید یا ساخت مسکن برای خانواده های فاقد مسکن با باز پرداخت ۲۰ ساله مشروط به تولد فرزند سوم به بعد در سال ۱۳۹۹ یا پس از آن، امکان استفاده مجدد از امکانات دولتی تامین مسکن خانواده ها پس از تولد فرزند سه به بعد، معافیت مالیاتی اشخاص حقیقی به ازا فرزند ۳ به بعد ، هر فرزند ۱۵درصد مشروط به تصویب در بودجه سنواتی، تسهیلات قرض الحسنه برای تولد فرزند سوم تا پنجم و بالاتر به ترتیب از ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان با تنفس شش ماهه، حق بهره برداری زمین با هدف تولید و کشاورزی و اشتغال و تخفیف ۲۵درصد هزینه واگذاری با پنجاه درصد افزایش طول دوره بازپرداخت برای تولد فرزند ۳ به بعد، افزایش سنوات خدمت به میزان یک سال به ازای هر فرزند پس از تولد فرزند سوم تا پنجم و همچنین افزایش سوابق بیمه بیمه گذار زنان خانه دار روستایی و عشایری با تولد فرزند چهارم و پنجم به ازاء هر فرزند ۲ سال از دیگر مزایای این طرح است.

 

 

 

  • 1397/09/14 - 18:37
  • - تعداد بازدید: 105
  • - تعداد بازدیدکننده: 69
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZMd
مدير عامل شركت شهركهاي صنعتي آذربايجان غربي:

تولید ایده و فناوری می بایستی اولویت نخست در بحث حمایت از صنایع کوچک و متوسط قرار گیرد

مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان غربی در دیدار با رئیس جهاد دانشگاهی استان بر تولید ایده و فناوری در راستای حمایت از صنایع کوچک و متوسط با هدف افزایش بهره وری تأکید کرد.


به گزارش روابط عمومی شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان غربی ، علی عبدلی سیلابی در نشست بررسی چگونگی برگزاری رویداد کارآفرینی کشاورزی و صنایع وابسته که با حضور رئیس جهاد دانشگاهی استان و معاونین دو دستگاه در مرکز جهاد دانشگاهی برگزار شد، اظهار داشت: استان آذربایجان غربی با توجه به اینکه قطب کشاورزی در کشور محسوب می شود از ظرفیت و پتانسیل بالایی درزمینه صنایع تبدیلی و وابسته به کشاورزی برخوردار است و وظیفه ما نیز حمایت از صنایع تبدیلی و وابسته به آن جهت ایجاد اشتغال پایدار می باشد.



وی با اشاره به اینکه برگزاری رویداد کارآفرینی کشاورزی و صنایع وابسته در راستای حمایت از صنایع تبدیلی موجب توجه این شرکت قرار گفته است، تصریح کرد: می توان با همکاری مجموعه جهاد دانشگاهی و شرکت شهرکهای صنعتی و نیز تعامل سایر ارگانهای ذیربط از قبیل سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و دفتر امور هماهنگی استانداری نسبت به برگزاری هر چه با شکوه تر این رویداد در سطح ملی اقدام کرد.



عبدلی با بیان اینکه می توان از ظرفیت خوشه های صنعتی استان بالاخص خوشه صنعتی عسل، خوشه صنعتی محصولات باغی و خوشه عرقیات گیاهی و نقل و بیدمشک استان به عنوان خوشه های صنعتی فعال در ارتباط با بخش کشاورزی استان در برگزاری رویداد مذکور بهره برد ، گفت: باید بر نقش خوشه های صنعتی در راستای توسعه استان توجه ویژه ای داشت.



رئیس هیئت مدیره شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه مجموعه شرکت شهرکهای صنعتی استان بدنبال جذب سرمایه در بخش های صنعت و تولید می باشد، تصریح کرد: اولویت اصلی شرکت ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان و افراد جویای کار با بهره گیری از سرمایه های بخش خصوصی است و برای حمایت از صنعتگران برنامه ها و اقدامات ویژه ای بکار گرفته شده است.



عبدلی در ادامه، افزود: اعتماد به نفس و صرف فعل ما می توانیم و نیز صداقت کاری دو عاملی می باشند که می توانند موجبات رشد  و اعتلای هر مجموعه ای را موجب شوند.



ولی عاقلی رئیس مرکز جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی نیز در این نشست با بیان اینکه فرهنگ کار در استان می بایستی مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: می توان از ظرفیت علمی دانشگاه ها از طریق ایجاد ارتباط صنعت و دانشگاه در راستای بهبود وضعیت صنعت و تولید در استان بهره برد.



وی با اشاره به برخی از دستاوردهای مرکز جهاد دانشگاهی استان در زمینه های مختلف ، بیان داشت: فرهنگ سازی و الگو سازی و تسهیل گری مورد توجه این مرکز در سالهای اخیر قرار گرفته است.



رئیس مرکز جهاد دانشگاهی استان با اشاره به اینکه همکاری های خوبی توسط این مرکز با شرکت شهرکهای صنعتی در زمینه های مختلف از سالیان گذشته شکل گرفته است، تصریح کرد: برگزاری رویداد کارآفرینی کشاورزی و صنایع وابسته می تواند یک حرکتی رو به جلو در راستای برنامه های حمایتی از واحدهای صنعتی مرتبط با بخش کشاورزی استان باشد.


  • گروه خبری :
  • کد خبر : 3009
کلمات کلیدی
تاریخ آخرین بروزرسانی: 1397/09/14 18:37
footer background

ارتباط با ما

google map

آدرس:تهران، بزرگراه کردستان، خیابان عطار، خیابان نیروی انتظامی، پلاک ۱۰

تلفن:9-88770921 (021)

کد پستی سازمان: 1994768351

فکس:88770800 (021)

پست الکترونیکی:info@isipo.ir

آمار بازدید

کاربران آنلاین:18

بازدید امروز:8364

بازدید این صفحه:9

بازدید‌ کل:1993

مرورگر :

IP:

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نشانگر موس:

تغییر نشانگر موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: