قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در یک نگاه

(بهار 1403)

موضوع ازدواج و خانواده و مسائل مربوط به آن، یکی از محوری ترین موضوع هایی است که در سخنان مقام معظم رهبری بارها به آن اشاره شده است. چنان که می دانیم، ازدواج، رخدادی اثرگذار و سرنوشت ساز در زندگی انسان هاست، و اینکه در اثر ازدواج، چه سرنوشتی برای انسان رقم بخورد، به شناخت درست پسر و دختر از یکدیگر پیش از ازدواج، آگاهی آنها از رمز و رازهای ازدواج و پیدا کردن زوجی مناسب با سطوح اعتقادی، فرهنگی، علمی و اقتصادی خویش وابسته است.

بخش دیگری از این مسئله، به پس از ازدواج برمی گردد و اینکه آنان چگونه باید با یکدیگر رفتار کنند و خود را با شرایط موجود هماهنگ سازند. از یاد نبریم که با ازدواج، افزون بر آنکه شخص، سرنوشت خود را رقم می زند، در رقم زدن سرنوشت زوج خود نیز اثرگذار است و همین امر موجب می شود شخص، احساس مسئولیتی دوچندان کند.

بی گمان برای کسانی که آرزومند ازدواجی دلخواه و تعالی بخش هستند، آگاهی از همه ضوابط، شرایط و سازوکارهای آن، امری بایسته و ضروری خواهد بود، و یکی از شیوه های دست یابی به این آگاهی، گوش سپردن به سخنان بزرگانی است که در این باره رهنمودهای ارزشمند ارائه داده اند.

یکی از این بزرگان که درباره ازدواج و مسائل مربوط به آن، سخنان گران بهایی بیان فرموده، مقام معظم رهبری است. آنچه در این نوشتار می آید، گزیده ای است از سخنان ایشان درباره ازدواج و خانواده.

ارزش و اهمیت ازدواج

این ازدواجی که خدای متعال، سنت قرار داده و آفرینش هم آن را اقتضا می کند، یکی از نعمت ها و اسرار الهی و یکی از پدیده های اجتناب ناپذیر زندگی بشری است. می شد که خداوند در قوانین آسمانی، این موضوع را لازم، واجب و حتمی و یا مجاز کند و مردم را رها کند تا یکی یکی بروند و با هم ازدواج کنند، اما این کار را نکرده است، بلکه ازدواج را یک ارزش قرار داده است؛ یعنی کسی که ازدواج نمی کند، خود را از این ارزش محروم نموده است. (از نظر اسلام، تشکیل خانواده یک فریضه است. عملی است که مرد و زن باید آن را به عنوان یک کار الهی و یک وظیفه انجام بدهند. اگرچه شرعاً در زمره واجبات ذکر نشده، اما به قدری تحریص و ترغیب شده است که انسان می فهمد خدای متعال بر این امر اصرار دارد، آن هم به عنوان یک حادثه ماندگار و دارای تأثیر در زندگی و جامعه. به همین دلیل است که این همه بر پیوند میان زن و شوهر تحریص کرده و جدایی را مذمت نموده است.

خدای متعال از زن و مرد تنها خوشش نمی آید، مخصوصاً آنهایی که جوان اند و بار اول شان است. مخصوص جوان ها هم نیست. خدای متعال از زندگی مشترک و مزدوج خوشش می آید. آدم تنها، مرد تنها و زن تنها که همه عمر را به تنهایی می گذرانند، از دید اسلام یک چیز مطلوب نیست؛ مثل یک موجود بیگانه است در مجموعه پیکره انسانی. اسلام این طور خواسته که خانواده، سلول حقیقی مجموعه پیکره جامعه باشد، نه تنها فرد تنها.

روایت معروفی داریم که پیامبر فرموده اند: نکاح سنت من است. البته این سنت آفرینش است، سنت میان انسان ها و همه اقوام و ادیان است. پس چرا فرموده اند سنت من؟ چرا اختصاصی وجود دارد؟ شاید از این جهت باشد که اسلام بر این امر تأکید بیشتری ورزیده و این تأکید در ادیان الهی دیگر کمتر است. شما ملاحظه می کنید این تأکیدی که اسلام بر ازدواج کرده، در این مکاتب اجتماعی و فلسفه های رایج اجتماعی و سیاست های معمولی دنیا وجود ندارد. اسلام اصرار دارد که پسرها و دخترها در همان سنینی که برای ازدواج آماده اند، ازدواج نمایند. (همان)

ازدواج، علاوه بر اینکه یک تقاضای طبیعی است، یک سنت دینی و اسلامی نیز هست. بنابراین، خیلی آسان است که کسی از طریق این اقدام و عمل که طبیعت و نیاز او آن را ایجاب می کند، ثواب هم ببرد؛ چون سنت است و به قصد ادای سنت پیامبر و اطاعت امر ایشان به این کار اقدام نماید.

در واقع، آن همه اصرار و تأکید اسلام بر ازدواج، به خاطر تأثیر عمیق تشکیل خانواده در تربیت انسان، در رشد فضایل، در ساخت و ساز انسان سالم از لحاظ عاطفی، رفتاری و روحی است.

پرهیز از تأخیر ازدواج ( ازدواج به هنگام)

اسلام اصرار دارد بر اینکه پدیده ازدواج در روال خود، هرچه زودتر، از آغاز احساس نیاز انجام گیرد. این هم از خصوصیات اسلام است، هرچه زودتر بهتر. علت چیست؟ علت این است که اولاً برکات و خیراتی که در امر ازدواج وجود دارد، در وقت خود و زودتر از اینکه زمان بگذرد و عمر تلف بشود، برای انسان حاصل خواهد شد. ثانیاً جلوی طغیان های جنسی را می گیرد.

لذا می فرماید: «منْ تزوّج احْرز نصف دینه؛ کسی که ازدواج کند، نیمی از دین خود را به دست آورده است. » از این روایت استفاده می شود که نصف تهدیدی که انسان درباره دین خود می بیند، از طرف طغیان های جنسی است.  

از مشوق‌های نقدی تا اعطای واحد مسکونی

طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت امروز در نشست شورای نگهبان به تایید رسید که در آن مزایای قابل توجهی برای جوانان و فرزندآوری پیش بینی شده است.

در بخشی از این قانون به  پرداخت یک میلیون بلاعوض جهت سرمایه گذاری بورس بنام فرزندان متولد سال ۱۴۰۰ و بعد از آن،افزایش ۲۵درصد سقف تسهیلات مسکن جهت خرید و ساخت و جعاله به ازای هر فرزندو افزایش دو ساله دوره بازپرداخت و تسهیلات قرض الحسنه برای تولد فرزند اول تا پنجم و بالاتر به ترتیب از ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومان با تنفس شش ماهه اشاره شده است.

همچنین تامین زمین یا واحد مسکونی حداکثر ۲۰۰ متری به قیمت تمام شده با ۲ سال تنفس و ۸ سال قسط بندی پس از تولد فرزند سوم، اختصاص وام ۱۵۰ میلیون تومانی ودیعه، خرید یا ساخت مسکن برای خانواده های فاقد مسکن با باز پرداخت ۲۰ ساله مشروط به تولد فرزند سوم به بعد در سال ۱۳۹۹ یا پس از آن، امکان استفاده مجدد از امکانات دولتی تامین مسکن خانواده ها پس از تولد فرزند سه به بعد، معافیت مالیاتی اشخاص حقیقی به ازا فرزند ۳ به بعد ، هر فرزند ۱۵درصد مشروط به تصویب در بودجه سنواتی، تسهیلات قرض الحسنه برای تولد فرزند سوم تا پنجم و بالاتر به ترتیب از ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان با تنفس شش ماهه، حق بهره برداری زمین با هدف تولید و کشاورزی و اشتغال و تخفیف ۲۵درصد هزینه واگذاری با پنجاه درصد افزایش طول دوره بازپرداخت برای تولد فرزند ۳ به بعد، افزایش سنوات خدمت به میزان یک سال به ازای هر فرزند پس از تولد فرزند سوم تا پنجم و همچنین افزایش سوابق بیمه بیمه گذار زنان خانه دار روستایی و عشایری با تولد فرزند چهارم و پنجم به ازاء هر فرزند ۲ سال از دیگر مزایای این طرح است.

 

 

 

  • 1404/01/16 - 11:36
  • - تعداد بازدید: 142
  • - تعداد بازدیدکننده: 129
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • /Zqaf
بازدید معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از ظرفیت‌های صنعتی شهرستان فسا

برنامه ریزی برای راه اندازی شهرک صنعتی شماره 2 فسا و فعال‌سازی شهرک صنعتی شماره ۱ این شهرستان

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، در سفر به استان فارس با همراهی نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، فرماندار شهرستان، جمعی از مسئولان محلی، سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی فارس از شهرک صنعتی شماره ۱ فسا و اراضی در نظر گرفته شده برای ایجاد شهرک صنعتی شماره ۲ فسا بازدید کرد.

به گزارش ایزیپو، رضا انصاری،  همچنین با حضور در منطقه کاظم‌آباد فسا، از واحدهای مستقر در این منطقه که عمدتاً در حوزه تولید مصالح ساختمانی و بتن فعالیت دارند، دیدن کرد و از نزدیک در جریان مشکلات و نیازهای آنان قرار گرفت.

در ادامه این سفر،در نشستی در فرمانداری ویژه شهرستان فسا با حضور  نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، فرماندار شهرستان، جمعی از مسئولان محلی، سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی فارس و معاونان این شرکت ، موضوعاتی از جمله ایجاد شهرک صنعتی شماره ۲ فسا، فعال‌سازی شهرک صنعتی شماره ۱ و ساماندهی واحدهای صنعتی مستقر در منطقه کاظم‌آباد مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در این نشست  اشاره به تعیین شعار سال1404 "سرمایه‌گذاری برای تولید"،از سوی رهبر معظم انقلاب  اظهار داشت : سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تلاش می‌کند با اولویت ویژه  شرایط لازم را برای حضور هرچه بیشتر مردم در اقتصاد و صنایع کوچک و متوسط فراهم کند.

رضا انصاری یکی از مشکلات مهم صنعت و شهرک‌های صنعتی را ناترازی انرژی دانست و تأکید کرد : وزارت صنعت، معدن و تجارت و این سازمان، رفع این مشکل را در اولویت‌های خود قرار داده‌اند.

 وی از برنامه‌ریزی برای توسعه انرژی خورشیدی در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور خبر داد و هدف‌گذاری برای تولید ۳۰ هزار مگاوات برق از این طریق را یکی از اولویت‌های اصلی دولت برشمرد و گفت:مشوق‌ها و حمایت‌های ویژه‌ای برای توسعه انرژی خورشیدی در نظر گرفته شده است.

 

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه  توسعه صنایع آب‌بر در کشور و بویژه در استان فارس  با محدودیت‌هایی مواجه است گفت: در برنامه هفتم توسعه، تأکید شده که این صنایع باید از منابع آبی نامتعارف استفاده کنند.

 انصاری  که نماینده وزارت صمت در کمسیون زیربنایی دولت نیز است تاکیدکرد: این موضوع در کمیسیون زیربنایی دولت بررسی شده و مقرر شده است که الزامات قانونی مرتبط با صنایع آب‌ب مصوب مجلس بصورت  مرحله‌به‌مرحله اجرایی شود و امسال درکارگروهی با عضویت وزارتخانه های صنعت،معدن و تجارت ،نیرو و سازمان برنامه و بودجه صنایع آب بر تعریف شوند .

وی بر لزوم توسعه صنایعی که با ظرفیت‌های شهرستان فسا  سازگار بوده و مصرف آب بالایی نداشته باشند، تأکید کرد

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به چالش‌های تأمین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط، از برنامه های  سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران برای حمایت از این بنگاه‌ها خبر داد و گفت:یکی از ظرفیت های موجود در وزارت صمت ،صندوق حمایت از صنایع کوچک است که در قالب اجرای برنامه هفتم توسعه مصوب مجلس، اساسنامه جدید صندوق حمایت از صنایع کوچک تدوین شده و در انتظار تأیید شورای نگهبان است و مطابق این اساسنامه، رئیس هیئت مدیره این صندوق، مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران خواهد بود که فرصت مناسبی برای تأمین مالی صنایع کوچک ایجاد خواهد کرد.

انصاری اضافه کرد: همچنین، از ظرفیت صندوق نوآوری و شکوفایی نیز برای حمایت از شرکت‌های فناور، نوآور و دانش‌بنیان مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استفاده خواهد شد.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با اشاره به وضعیت  شهرک صنعتی شماره ۱ فسا گفت:این شهرک صنعتی با 100هکتار مساحت دارای 26قرارداد سرمایه گذاری است که تاکنون 6واحد فعال در آن به بهره برداری رسیده اند و معتقدم از زیرساخت های ایجاد شده و ظرفیت های بالقوه شهرک در بخش سرمایه گذاری  هنوز استفاده مطلوب نشده و باید این ظرفیت ها بالفعل شود .

وی   به مشکلات تأمین آب این شهرک صنعتی اشاره کرد و بر لزوم استفاده از پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهری تأکید کرد. انصاری  اظهار داشت که در سطح کشور برنامه‌ریزی شده تا از طریق شرکت شهرک‌های صنعتی استان‌ها، سهمیه‌ای از آب استحصال‌شده از تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهری به صنعت اختصاص یابد که  با توجه به راه‌اندازی تصفیه‌خانه فاضلاب فسا در سال جاری، نیاز است امکان استفاده از این ظرفیت برای تأمین آب شهرک صنعتی فراهم شود .

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران همچنین با اشاره به مصوبه  ایجاد  شهرک صنعتی شماره ۲ فسا، تأمین آب پایدار را مهم‌ترین اولویت دانست و از حمایت سازمان برای راه‌اندازی این شهرک خبر داد. انصاری اعلام کرد که به محض تکمیل فرایند تملک و انتقال زمین به شرکت شهرک‌های صنعتی فارس، مراحل اجرایی این شهرک آغاز خواهد شد و اعتبارات لازم برای اجرای زیرساخت‌های داخلی  آن اختصاص خواهد یافت.

وی خواستار همکاری دستگاه‌های اجرایی برای تأمین زیرساخت‌های این شهرک بر اساس قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی شد و گفت: در اجرای شهرک صنعتی شماره ۲ فسا انتظار داریم بر اساس قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی شامل ماده ۵۴ قانون دائمی احکام دائمیه کشور و ماده ۸۱ قانون تنظیم بخشی مالی دولت دستگاه‌های اجرایی خدمات رسان در حوزه‌های وزارتخانه‌های نفت نیرو و ارتباطات و فناوری اطلاعات برای تامین زیرساخت‌ها تا ورودی شهرک صنعتی اقدامات لازم را انجام دهند.

ساماندهی منطقه صنعتی کاظم‌آباد

انصاری در خصوص منطقه صنعتی کاظم‌آباد فسا،  پیشنهاد داد که ساماندهی واحدهای تولیدی این منطقه در قالب شهرک صنعتی غیردولتی و با محوریت بخش خصوصی انجام شود.

 وی تأکید کرد که نقش دولت باید تسهیلگر، حمایت‌کننده و نظارتی باشد و بخش خصوصی باید در توسعه شهرک‌های صنعتی نقش اصلی را ایفا کند.

انصاری همچنین به اصل ۴۴ قانون اساسی و سیاست‌های ابلاغی  اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی  اشاره کرد و اظهار داشت که دولت و مجلس بر فعال‌سازی بخش خصوصی برای توسعه کشور تأکید دارند

و به همین دلیل، در منطقه کاظم‌آباد فسا تلاش خواهد شد که بخش خصوصی متولی ایجاد شهرک صنعتی شود و دولت نیز در این مسیر حمایت‌های لازم را ارائه خواهد کرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان، با اشاره به حمایت‌های نماینده فسا در مجلس شورای اسلامی و برنامه ها  و اقدامات سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، ابراز امیدواری کرد که شهرستان فسا در آینده به یکی از قطب‌های صنعتی استان فارس تبدیل شود. وی تأکید کرد که با برنامه‌ریزی صحیح و اجرای سیاست‌های مناسب، می‌توان شرایط را برای توسعه صنعتی و ایجاد اشتغال پایدار در این شهرستان فراهم کرد.

سرپرست شرکت شهرک‌های صنعتی فارس نیز از انجام مراحل اخذ استعلامات برای احداث شهرک صنعتی شماره ۲ فسا خبر داد.

عباس برنهاد افزود:که این شهرک صنعتی در اراضی به مساحت حدود ۶۰ هکتار در حال پیگیری است و موقعیت مناسب آن، ظرفیت قابل‌توجهی برای توسعه صنعتی و اقتصادی منطقه ایجاد می‌کند.

برنهاد تأکید کرد : با دستور مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، به محض اتمام فرآیند تملک و تحویل زمین، عملیات اجرایی زیرساخت‌های داخلی شهرک صنعتی آغاز خواهد شد

اراضی در نظر گرفته شده برای شهرک صنعتی در امتداد محور فسا-شیراز واقع شده است .با ایجاد این ناحیه صنعتی ، فرصت‌های شغلی جدیدی برای جوانان منطقه ایجاد شده و گامی مهم در راستای توسعه صنعتی شهرستان فسا برداشته می‌شود.

  • گروه خبری : فارس,اسلایدر خبری,آخرین اخبار
  • کد خبر : 32059
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

ارتباط با ما

آدرس:تهران، بزرگراه کردستان، خیابان عطار، خیابان نیروی انتظامی، پلاک ۱۰

تلفن:9-88770921 (021)

کد پستی سازمان: 1994768351

فکس:88770800 (021)

پست الکترونیکی:info@isipo.ir

آمار بازدید

کاربران آنلاین:1

بازدید امروز:1374

بازدید این صفحه:5

بازدید‌ کل:764

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نشانگر موس:

تغییر نشانگر موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: