قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در یک نگاه

(بهار 1403)

موضوع ازدواج و خانواده و مسائل مربوط به آن، یکی از محوری ترین موضوع هایی است که در سخنان مقام معظم رهبری بارها به آن اشاره شده است. چنان که می دانیم، ازدواج، رخدادی اثرگذار و سرنوشت ساز در زندگی انسان هاست، و اینکه در اثر ازدواج، چه سرنوشتی برای انسان رقم بخورد، به شناخت درست پسر و دختر از یکدیگر پیش از ازدواج، آگاهی آنها از رمز و رازهای ازدواج و پیدا کردن زوجی مناسب با سطوح اعتقادی، فرهنگی، علمی و اقتصادی خویش وابسته است.

بخش دیگری از این مسئله، به پس از ازدواج برمی گردد و اینکه آنان چگونه باید با یکدیگر رفتار کنند و خود را با شرایط موجود هماهنگ سازند. از یاد نبریم که با ازدواج، افزون بر آنکه شخص، سرنوشت خود را رقم می زند، در رقم زدن سرنوشت زوج خود نیز اثرگذار است و همین امر موجب می شود شخص، احساس مسئولیتی دوچندان کند.

بی گمان برای کسانی که آرزومند ازدواجی دلخواه و تعالی بخش هستند، آگاهی از همه ضوابط، شرایط و سازوکارهای آن، امری بایسته و ضروری خواهد بود، و یکی از شیوه های دست یابی به این آگاهی، گوش سپردن به سخنان بزرگانی است که در این باره رهنمودهای ارزشمند ارائه داده اند.

یکی از این بزرگان که درباره ازدواج و مسائل مربوط به آن، سخنان گران بهایی بیان فرموده، مقام معظم رهبری است. آنچه در این نوشتار می آید، گزیده ای است از سخنان ایشان درباره ازدواج و خانواده.

ارزش و اهمیت ازدواج

این ازدواجی که خدای متعال، سنت قرار داده و آفرینش هم آن را اقتضا می کند، یکی از نعمت ها و اسرار الهی و یکی از پدیده های اجتناب ناپذیر زندگی بشری است. می شد که خداوند در قوانین آسمانی، این موضوع را لازم، واجب و حتمی و یا مجاز کند و مردم را رها کند تا یکی یکی بروند و با هم ازدواج کنند، اما این کار را نکرده است، بلکه ازدواج را یک ارزش قرار داده است؛ یعنی کسی که ازدواج نمی کند، خود را از این ارزش محروم نموده است. (از نظر اسلام، تشکیل خانواده یک فریضه است. عملی است که مرد و زن باید آن را به عنوان یک کار الهی و یک وظیفه انجام بدهند. اگرچه شرعاً در زمره واجبات ذکر نشده، اما به قدری تحریص و ترغیب شده است که انسان می فهمد خدای متعال بر این امر اصرار دارد، آن هم به عنوان یک حادثه ماندگار و دارای تأثیر در زندگی و جامعه. به همین دلیل است که این همه بر پیوند میان زن و شوهر تحریص کرده و جدایی را مذمت نموده است.

خدای متعال از زن و مرد تنها خوشش نمی آید، مخصوصاً آنهایی که جوان اند و بار اول شان است. مخصوص جوان ها هم نیست. خدای متعال از زندگی مشترک و مزدوج خوشش می آید. آدم تنها، مرد تنها و زن تنها که همه عمر را به تنهایی می گذرانند، از دید اسلام یک چیز مطلوب نیست؛ مثل یک موجود بیگانه است در مجموعه پیکره انسانی. اسلام این طور خواسته که خانواده، سلول حقیقی مجموعه پیکره جامعه باشد، نه تنها فرد تنها.

روایت معروفی داریم که پیامبر فرموده اند: نکاح سنت من است. البته این سنت آفرینش است، سنت میان انسان ها و همه اقوام و ادیان است. پس چرا فرموده اند سنت من؟ چرا اختصاصی وجود دارد؟ شاید از این جهت باشد که اسلام بر این امر تأکید بیشتری ورزیده و این تأکید در ادیان الهی دیگر کمتر است. شما ملاحظه می کنید این تأکیدی که اسلام بر ازدواج کرده، در این مکاتب اجتماعی و فلسفه های رایج اجتماعی و سیاست های معمولی دنیا وجود ندارد. اسلام اصرار دارد که پسرها و دخترها در همان سنینی که برای ازدواج آماده اند، ازدواج نمایند. (همان)

ازدواج، علاوه بر اینکه یک تقاضای طبیعی است، یک سنت دینی و اسلامی نیز هست. بنابراین، خیلی آسان است که کسی از طریق این اقدام و عمل که طبیعت و نیاز او آن را ایجاب می کند، ثواب هم ببرد؛ چون سنت است و به قصد ادای سنت پیامبر و اطاعت امر ایشان به این کار اقدام نماید.

در واقع، آن همه اصرار و تأکید اسلام بر ازدواج، به خاطر تأثیر عمیق تشکیل خانواده در تربیت انسان، در رشد فضایل، در ساخت و ساز انسان سالم از لحاظ عاطفی، رفتاری و روحی است.

پرهیز از تأخیر ازدواج ( ازدواج به هنگام)

اسلام اصرار دارد بر اینکه پدیده ازدواج در روال خود، هرچه زودتر، از آغاز احساس نیاز انجام گیرد. این هم از خصوصیات اسلام است، هرچه زودتر بهتر. علت چیست؟ علت این است که اولاً برکات و خیراتی که در امر ازدواج وجود دارد، در وقت خود و زودتر از اینکه زمان بگذرد و عمر تلف بشود، برای انسان حاصل خواهد شد. ثانیاً جلوی طغیان های جنسی را می گیرد.

لذا می فرماید: «منْ تزوّج احْرز نصف دینه؛ کسی که ازدواج کند، نیمی از دین خود را به دست آورده است. » از این روایت استفاده می شود که نصف تهدیدی که انسان درباره دین خود می بیند، از طرف طغیان های جنسی است.  

از مشوق‌های نقدی تا اعطای واحد مسکونی

طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت امروز در نشست شورای نگهبان به تایید رسید که در آن مزایای قابل توجهی برای جوانان و فرزندآوری پیش بینی شده است.

در بخشی از این قانون به  پرداخت یک میلیون بلاعوض جهت سرمایه گذاری بورس بنام فرزندان متولد سال ۱۴۰۰ و بعد از آن،افزایش ۲۵درصد سقف تسهیلات مسکن جهت خرید و ساخت و جعاله به ازای هر فرزندو افزایش دو ساله دوره بازپرداخت و تسهیلات قرض الحسنه برای تولد فرزند اول تا پنجم و بالاتر به ترتیب از ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومان با تنفس شش ماهه اشاره شده است.

همچنین تامین زمین یا واحد مسکونی حداکثر ۲۰۰ متری به قیمت تمام شده با ۲ سال تنفس و ۸ سال قسط بندی پس از تولد فرزند سوم، اختصاص وام ۱۵۰ میلیون تومانی ودیعه، خرید یا ساخت مسکن برای خانواده های فاقد مسکن با باز پرداخت ۲۰ ساله مشروط به تولد فرزند سوم به بعد در سال ۱۳۹۹ یا پس از آن، امکان استفاده مجدد از امکانات دولتی تامین مسکن خانواده ها پس از تولد فرزند سه به بعد، معافیت مالیاتی اشخاص حقیقی به ازا فرزند ۳ به بعد ، هر فرزند ۱۵درصد مشروط به تصویب در بودجه سنواتی، تسهیلات قرض الحسنه برای تولد فرزند سوم تا پنجم و بالاتر به ترتیب از ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان با تنفس شش ماهه، حق بهره برداری زمین با هدف تولید و کشاورزی و اشتغال و تخفیف ۲۵درصد هزینه واگذاری با پنجاه درصد افزایش طول دوره بازپرداخت برای تولد فرزند ۳ به بعد، افزایش سنوات خدمت به میزان یک سال به ازای هر فرزند پس از تولد فرزند سوم تا پنجم و همچنین افزایش سوابق بیمه بیمه گذار زنان خانه دار روستایی و عشایری با تولد فرزند چهارم و پنجم به ازاء هر فرزند ۲ سال از دیگر مزایای این طرح است.

 

 

 

  • 1403/11/18 - 16:00
  • - تعداد بازدید: 350
  • - تعداد بازدیدکننده: 335
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
  • /ZSGf
ایرانی فام در همایش مدیران حقوقی و امور قراردادهای سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های تابعه استانی عنوان کرد:

ضرورت دریافت اسناد مالکیت شهرک های صنعتی

یکی از اصلی ترین دغدغه های سرمایه گذاران در شهرک های صنعتی دریافت اسناد مالکیت است که می تواند با اطمینان خاطر به آنان نقش تعیین کننده ایی در روند تولید ایفا نماید.

به گزارش ایزیپو، مدیرکل امور حقوقی و امور قراردادهای سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک های صنعتی ایران در همایش تخصصی دو روزه ی مدیران و مشاوران حقوقی و امور قراردادها که با حضور معاون دادگستری خوزستان و جمعی از مدیران در سالن اجتماعات شرکت شهرک صنعتی برگزار شد با بیان مطلب فوق به ضرورت دریافت اسناد مالکیت اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاران در شهرک ها و نواحی صنعتی نیز همانند فرهنگ غالب مردم ایران علاقه مند هستند در کم ترین زمان ممکن اسناد مالکیت خود را دریافت دارند تا شوق سرمایه گذاری برای آنان افزایش یابد.

"فرهاد اصل ایرانی فام" در ادامه به تعامل فی مابین دست اندرکاران شرکت شهرک های صنعتی با دستگاه قضائیه و اداره ی ثبت اسناد و املاک اشاره کرد و افزود: با تعامل، پیگیری و همکاری دستگاه های ذیربط لازم است خیلی سریع اسناد مالکیت دریافت و به سرمایه گذار تحویل شود.

وی ادامه داد: اسناد مالکیت به سرمایه گذار در شرایط مورد نیاز کمک می کند تا به وسیله آن از تسهیلات بانکی برخوردار شود.

وی اضافه کرد: در جلسات تخصصی همایش در خصوص تعیین تکلیف اراضی صنعتی و دریافت اسناد مالکیت و مباحث مربوط تبادل نظر بیشتر صورت خواهد گرفت.

مدیرکل امور حقوقی و امور قراردادهای سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک های ایران در ادامه به شرکت های خدماتی شهرک ها اشاره کرد و گفت: یکی از چالش های اساسی که شهرک های صنعتی با آن مواجه هستند کسب درآمدهای پایدار برای شرکت های خدماتی است که لازم است بدان توجه ویژه شود.

وی با بیان اینکه لازم است از این همایش دست آوردها مطلوبی حاصل شود اظهار داشت: تمام تلاش این است که شرایط برای جهش و افزایش تولید فراهم شود.

مدیرکل امور حقوقی و امور قراردادهای سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک های ایران ضمن تشکر و قدردانی از ریاست دادگستری و معاون قضایی و ریاست اسناد و املاک خوزستان گفت: بر اساس گزارش های واصله بعضی از شهرک های صنعتی استان چندین سال فاقد اسناد مالکیت بودند ولی با همکاری صورت گرفته صاحب سند شدند.

وی در خاتمه گفت: جا دارد از دکتر مهدی پور مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی که با تلاش مضاعف خود سنگ تمام گذاشتند و هم چنین معاونین و دست اندرکاران ایشان که به صورت خستگی ناپذیر در تلاشند تا با زیر ساخت های مناسب شرایط مطلوب را برای تولیدکنندگان فراهم نمایند تقدیر و تشکر نمایم. 

راکد گذاشتن اراضی صنعتی به مثابه بلوکه کردن اموال دولتی

همچنین مدیرکل صنعت، معدن و تجارت در این همایش تخصصی دو روزه ضمن خیر مقدم و خوشامدگویی با بیان مطلب فوق به ضرورت تعیین تکلیف اراضی واگذار شده اشاره کرد و گفت: تعیین و تکلیف اراضی رها شده می تواند نقش تاثیر گذاری بر روند تولید داشته باشد زیرا در شهرهای تقاضا محور علاقه مندان به سرمایه گذاری هستند اما کمبود زمین وجود دارد.

 فلاح در ادامه به شهرک های تقاضا محور اشاره کرد و افزود: شهرک هایی که زمین در آن اهمیت پیدا کرده است باید با جدیت موضوع ساخت و ساز و راه اندازی کسب و کار انجام شود.

وی به دغدغه های شرکت شهرک های صنعتی برای گسترش و راه اندازی شهرک های تخصصی اشاره کرد و اظهار داشت: لازم است تمام دستگاه های اجرایی همکاری کنند تا شهرک های جدید و به ویژه شهرک های تخصصی راه اندازی شوند.

وی ادامه داد: یکی از معضلات سد راه معارضان هستند که با تعامل بسیار عالی فی مابین دادگستری استان و شرکت شهرک ها می تواند موجب پیشرفت شود.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان در ادامه به سرشکن هزینه های تولید اشاره کرد و اظهار داشت: آنچه موجب رونق کسب و کارها می شود این است که هزینه های تولید کاهش یابد.

 وی در ادامه به ضرورت تامین ثبات اقتصادی اشاره کرد و گفت: جهش و افزایش تولید با احساس امنیت و آرامش و پرهیز از دغدغه و شوک های لحظه ای دست یافتنی خواهد بود زیرا شرایط افزایش تولید وجود دارد.

 فلاح در ادامه به ثبات ارزش ارز در بازار تاکید کرد و اظهار داشت: به نظر می رسد برای جهش  و افزایش تولید در وهله اول باید قیمت ارز به ثبات برسد و وهله بعد در تخصیص منابع ارزی اصلاحاتی صورت گیرد و دقت شود.

وی با بیان اینکه ناترازی برق به امر تولید لطمه وارد می سازد تاکید کرد: ناترازی برق از جمله آسیب های جدی هستند که به صنایع لطمه وارد می سازند و توان رقابت را از آنان می ستانند.

وی ادامه داد: بسته های حمایتی پیشنهادی برای جبران لطمات ناترازی برق می تواند برای امر تولید راهگشا شود و بخشی از خسارات را جبران نماید.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت در خاتمه گفت: جا دارد از مدیر عامل، معاونین و دست اندرکاران شرکت شهرک های صنعتی خوزستان که حق و الانصاف به صورت شبانه روز در تلاشند تا با زیر ساخت های مناسب شرایط مناسب را برای تولیدکنندگان فراهم نمایند و در این مسیر تحولی در شهرک های صنعتی ایجاد کردند کمال تقدیر و تشکر را داشته باشم.

خوزستان مقام اول بیشترین اراضی کشاورزی

معاون دادگستری استان خوزستان در همایش تخصصی مدیران و مشاوران حقوقی و امور قراردادهای سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی سراسر کشور که در سالن اجتماعات شرکت شهرک صنعتی برگزار شد ضمن خیر مقدم و خوشامدگویی به مدیران حقوقی 28 استان کشور با بیان مطلب فوق به بالاترین میزان اراضی کشاروزی استان اشاره کرد و گفت: خوزستان با بیش از یک میلیون و 200 هزار هکتار اراضی حاصلخیز مقام اول در دارا بودن زمین مرغوب کشاورزی را دارد.

پورسلیمی به سیما و ظرفیت های خوزستان اشاره کرد و افزود: استان مقام اول را در تعداد سدهای عظیم تنظیمی، انحرافی و مخزنی دارد که بزرگترین سدهای کشور محسوب می شوند.

وی ادامه داد: پنج شرکت بزرگ بهره برداری نفت گاز با 83 درصد تولید نفت و 90 درصد گاز، بیش از ده شرکت پتروشیمی با تولیدی افزون بر 37 درصد، 8 واحد تولید نیشکر و چندین نیروگاه عظیم حرارتی و ترکیبی از جمله امکانات بسیار متعالی موجود در استان هستند که باید از قابلیت های منحصر بفرد آنان بیشترین بهره را کسب کرد.

وی اضافه کرد: هم اکنون بیش از 4 هزار واحد کشاورزی در استان مستقر هستند و هم چنین 18 طرح توسعه میادین نفتی در شرف انجام است که می توانند عاملی برای توجه به صنایع پایین دستی را فراهم نماید.

معاون دادگستری استان خوزستان در ادامه افزود: با این امکانات و ظرفیت های متعالی وظیفه مدیران، برنامه ریزان و دست اندرکاران است که مشکلات، چالش ها و ضعف ها را با دقت مورد بررسی قرار دهند زیرا این نشست ها و همایش ها برای رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت است.

وی در ادامه به موضوع اصلی همایش سراسری اشاره کرد و اظهار داشت: مدیران و مشاوران حقوقی و قراردادها لازم است توجه خاص به دلایل راکد ماندن واحدها داشته باشند زیرا شرایط اجتماعی گاه موجب به تعویق افتادن فعالیت می شوند.

وی ادامه داد: روند طولانی برای کسب مجوزهای فعالیت، گاه موجب دلسردی سرمایه گذار می شود.

 پورسلیمی در ادامه به کارکردهای بانک های استان اشاره کرد و اظهار داشت: بانک های استان مطابق با ظرفیت های کشور خدمات ارائه نمی دهند.

وی یادآور شد: بانک های کشور بیش از 73 درصد سپرده های خود را به صورت تسهیلات در اختیار متقاضیان قرار می دهند در حالیکه در استان خوزستان این رقم کمتر 47 درصد است.

معاون دادگستری خوزستان در خاتمه به زحمات گرانسنگ شرکت شهرک های صنعتی برای رونق بخشیدن به کسب و کارهای کوچک اشاره کرد و گفت: از زحمات بی شائبه و شبانه روزی دکتر مهدی پور که مدیری با درایت، مدبر و با برنامه است و برای پیشبرد فعالیت های شهرک های صنعتی مجددانه پیگیری می کند و هم چنین از معاونین و دست اندرکاران علی الخصوص آقای کلانتر مسئول امور حقوقی کمال تشکر و سپاس را دارم.

آزادسازی 398 هکتار اراضی راکد در شهرک های صنعتی خوزستان

مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی خوزستان نیز در همایش تخصصی مدیران و مشاوران حقوقی و امور قراردادهای سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی سراسر کشور که با حضور معاون دادگستری خوزستان، مدیر کل صمت در سالن اجتماعات شرکت شهرک صنعتی برگزار شد با بیان مطلب فوق به ضرورت تعیین تکلیف اراضی واگذار شده اشاره کرد و گفت: اولویت اصلی واگذاری اراضی در شهرک های صنعتی راه اندازی کسب و کار و ایجاد کارگاه های صنعتی و تولیدی است اما در سال های قبل بیش از 504 قرارداد واگذاری زمین منعقد شد که اراضی مذکور راکد مانده و کسب کاری در آنان ایجاد نشده است.

مهندس مهدی پور افزود: طی سه سال گذشته به شکل مداوم و مستمر از طرف های قرارداد خواسته شد در خصوص اراضی در اختیار خود در اسرع وقت تعیین تکلیف نمایند و نسبت به ایجاد کسب و کار اهتمام ورزند یا آنکه قرارداد خود را فسخ کنند.

وی در ادامه اظهار داشت: متقاضیانی که زمین های خریداری شده را راکد نگه دارند و به هر دلیل ممکن در موعد مقرر نسبت به ساخت و ساز اقدام نفرمایند طبق دستورالعمل و دفترچه قرارداد حق بهره برداری شهرک های صنعتی کشور با آنان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت و قرار داد آنان فسخ خواهد شد.

وی تاکید کرد: باید تلاش شود زمین در شهرک های صنعتی به صنعتگران و سرمایه گذاران واقعی و کسانی که انجام دهنده  کار هستند واگذار شود تا ضمن رشد تولید زمینه برای اشتغال زایی و رفع بیکاری فراهم شود.

مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی خوزستان در ادامه ظرفیت ها و پتانسیل های استان خوزستان را بر شمرد و اظهار داشت: استان خوزستان رتبه اول تولید در صنایع مرتبط با نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، خرما و نیشکر را دارد و محصولات تولیدی خود را به بیش از ده کشور صادر می نماید.

وی در خاتمه با بیان اینکه ظرف 12 سال گذشته زمینی به اراضی شهرک ها اضافه نشد به ضرورت توسعه شهرک های صنعتی اشاره کرد و گفت: گسترش و توسعه شهرک ها یک ضرورت فوق العاده داشته است به همین دلیل با پیگیری های صورت گرفته مجوز ایجاد و راه اندازی 7 شهرک صنعتی در سطح استان اخذ شد که در شرف انجام است و می تواند نقش تعیین کننده ایی در رونق بخشی به کسب و کار ایجاد نماید.

بر اساس این گزارش معاون دادگستری استان خوزستان و مدیر کل صنعت، معدن و تجارت نیز بر اهمیت تعیین و تکلیف اراضی تاکید کردند.

  • گروه خبری : خوزستان,اسلایدر خبری,آخرین اخبار
  • کد خبر : 31400
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

ارتباط با ما

آدرس:تهران، بزرگراه کردستان، خیابان عطار، خیابان نیروی انتظامی، پلاک ۱۰

تلفن:9-88770921 (021)

کد پستی سازمان: 1994768351

فکس:88770800 (021)

پست الکترونیکی:info@isipo.ir

آمار بازدید

کاربران آنلاین:1

بازدید امروز:2554

بازدید این صفحه:46

بازدید‌ کل:688

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نشانگر موس:

تغییر نشانگر موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: