تامین مالی زنجیره تامین : 
به موجب دستورالعمل تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسط مصوب مدیریت کل اعتبارات بانک مرکزی در سال 1396 مبنی بر اولویت دهی به اعطای تسهیلات به بنگاههای کوچک و متوسط و همچنین ابلاغیه شماره ۸۱۱۶۰‏‏.۹۶ مورخ 20/3/1396 مبنی بر تامین سرمایه در گردش مورد نیاز تعداد ۱۰ هزار بنگاه اقتصادی، تامین مالی تعداد ۶ هزار طرح نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی حداقل ۶۰ درصد و تامین مالی بازسازی و نوسازی ۵ هزار واحد اقتصادی جمعاً با تخصیص حدود ۳۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل منابع داخلی در سال 1396؛ رونق‏بخشی و فعال سازی و ارتقای تولید بنگاههای کوچک و متوسط در ایران به عنوان خط مشی اصلی رشد اقتصادی و اشتغال زایی در سال 96 در دستور کار قرار گرفت. با توجه به محدودیت منابع بانکی از یک طرف و به منظور جلوگیری از انحراف منابع از طرف دیگر، راهکارهای جدید جهت تامین مالی واحدهای صنعتی بررسی گردید. نتایج بررسی منجر به انعقاد تفاهم نامه شماره 5883 مورخ 1/3/96 تحت عنوان ایجاد اکوسیستم کسب و کار به کسب و کار برای صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی و نواحی صنعتی و مناطق و تحت پوشش فیمابین سازمان و شرکت سرمایه‏گذاران فناوری تک وستا گردید. در این راستا  مقرر گردید پلتفرم‏های اینترنتی کسب و کار به کسب و کار، تامین مالی و ایجاد خط اعتباری، بازاریابی، لجستیک و ... ایجاد گردد. 
پیرو تفاهم نامه مذکور و مفاد آن، سامانه کشوری کسب و کار به کسب و کار (سککوک) با بهره‏گیری از روش‏های مدرن مدیریت مالی چرخه تأمین (SCF) امکان هدایت بهینه و کنترل شده منابع مالی تعریف شده، جهت حمایت از صنایع کوچک و متوسط ایجاد گردید. 
هدف از تامین مالی از طریق زنجیره تامین، ایجاد یک  اکوسیستم پویای بین به کسب و کارها، ارتقا آموزش، گسترش تعامل بین اعضا و بهبود سرعت در تعامل، هم افزایی و صرفه جوئی در هزینه‏ها، دسترسی به ابزارهای مالی و فناوری‏های جدید،  خرید و فروش سریع تر و بهینه، ارتقا ضرائب و فاکتورهای اقتصادی در سطوح محلی، منطقه ای و کشوری می‏باشد. جمعیت اصلی هدف، کسب و کارهای خرد، کوچک و متوسط (SMEs، صنوف، بازرگانان، تعاونی ها)، تأمین‏کنندگان کسب و کارهای بالا، مصرف کنندگان محصولات کسب و کارهای بالا می باشند. تامین مالی زنجیره تامین، باعث تسهیل خرید، فروش و پرداخت وجه کالاها و خدماتی نظیر: انعقاد چارچوب‏های قراردادی((ارسال سفارشات خرید، تطبیق محصولات ارسال شده و دریافت شده با آن ها، کنترل و نظارت بر فعالیت‏هایی از جمله وصولی های نقدی، استفاده از حمایت های فنآورانه، مدیریت نقدینگی و سرمایه در گردش، استفاده از شیوه هایی که باعث کاهش ریسک می‏شوند مانند بیمه و ضمانت نامه و مدیریت پرداخت ها و جریان های نقدی)) می‏شود. به عبارتی وظیفه این روش، ایجاد هماهنگی در بین طیف وسیعی از مشارکت کنندگان است تا بدین ترتیب نیازها و الزامات زنجیره تامین مالی مانند وظایف داخلی شرکت، طرف های تجاری و ارائه ‏دهندگان خدمات در زمینه اتوماسیون زنجیره تامین و در طیف وسیعی از خدمات مالی، برآورده شود. در زنجیره تامین مالی از ابزاهایی نظیر تنزیل مطالبات، خرید دین(forfaiting) و عاملیت بازرگانی(factoring) استفاده می شود.
فرایند تامین مالی زنجیره تامین:
 
مشوق ها و حمایت ها:
* تخصیص هدفمند و هوشمند تسهیلات در زنجیره ارزش از تامین کننده تا رسیدن نقطه مصرف و امکان رصد آن در هر لحظه 
* یکی از ابزارهای راه اندازی مجدد واحدها در شرایطی که به دلیل معوقات بانکی و چک برگشتی امکان اخذ تسهیلات از شبکه بانکی وجود ندارد، مواداولیه در اختیار واحدها قرار گرفته و چرخه تولید جریان می یابد.
* تامین مالی موثر، کارآمد و سریع قابل استفاده در شرایط که درخواست تسهیلات بسیار بیشتر از منابع مالی محقق شده وجود دارد(اقتصاد مقاومتی). 
* کمک به رشد و توسعه اقتصادی کشور با افزایش گردش معاملات، سرعت، آسانی و اطمینان پرداخت 
* شفاف سازی فعالیت های اقتصادی با هدایت منابع به بخش واقعی اقتصادی 
* حمایت از کالای ایرانی و کاهش جذابیت کالای قاچاق(با ایجاد شرایط مناسب خرید کالاهای هدف برای اقشار مختلف جامعه) 
* حمایت از تولید کنندگانی که قصد توسعه بازار خود دارند ولی به دلیل عدم اعتماد به بازار غیر نقدی ظرفیت تولید خود را محدود نگه داشته اند.
 

ارتباط با ما

آدرس:تهران، بزرگراه کردستان، خیابان عطار، خیابان نیروی انتظامی، پلاک ۱۰

تلفن:9-88770921 (021)

کد پستی سازمان: 1994768351

فکس:88770800 (021)

پست الکترونیکی:info@isipo.ir

آمار بازدید

کاربران آنلاین:6

بازدید امروز:1066

بازدید این صفحه:2147

بازدید‌ کل:352

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نشانگر موس:

تغییر نشانگر موس:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: